Volledig scherm
PREMIUM
Naline Schol uit Ede. © Herman Stöver

Naline (33) uit Ede is plussize model: ‘Ook dikke vrouwen kunnen heel mooi zijn’

EDE - Jarenlang durfde ze niet. Naline Schol (33) uit Ede was als kind erg onzeker en werd flink gepest. Toch bleven de modellenfoto’s die ze overal om zich heen zag haar interesseren. Schol: ,,Ik was benieuwd of dat ook kon met mijn figuur.” 

Naline heeft een plussize model en is daarnaast vrij klein, maar 1.65 meter. ,,Modellenbureaus werken bijna altijd met langere modellen. Toch heb ik 2 jaar geleden een fotograaf in Arnhem benaderd en hebben we een fotoshoot gedaan. Dat beviel heel goed.”

‘Eerst echt een kluns’

,,Ik werk nu met zowel amateurs als professionals en we regelen het meestal met gesloten beurzen. We bedenken een concept, zoeken een locatie en ik breng allerlei kleding mee. Beiden bouwen we ermee aan ons eigen portfolio. Dat gaat van portretfotografie tot fashion en boudoir. In het begin was ik echt een kluns, maar ik leerde veel van de fotografen.”

,,Sommigen kunnen helaas niets met mijn model. Je kan ook niet alle posities van mij vragen. Gelukkig weet ik zelf inmiddels wat ik wel en beter niet kan doen. Veel foto’s post ik op Instagram en Facebook.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.