Pepijn heeft zijn gamehoek zelf ontworpen: ‘Beetje verslaafd aan gamen’

KidscaveIn de wekelijkse rubriek Kidscave vertellen kinderen over hun slaapkamer. Dit keer: Pepijn van der Weyde (11) uit Sint Anthonis.

,,Eerst stond mijn bed gewoon op de grond. Toen heeft Arjan, mijn stiefvader, een echte gamehoek op mijn kamer gemaakt. Mijn bed staat er nu bovenop. We hebben het helemaal in overleg bedacht. Eerst maakten we een 3D-model van de hoek. Daarna is Arjan gaan timmeren. Op mijn verjaardag was het als verrassing ook helemaal geschilderd.” 

‘Heel mooi en stoer’

Volledig scherm
© Gerard Verschooten

,,Ik vind het heel mooi en stoer geworden met veel zilver en donkergrijs, en leuke verlichting die ik van kleur kan laten veranderen. Ik heb een groot beeldscherm, een headset en joysticks en een superlekkere bank waarop ik alleen of met een vriend kan zitten gamen.” 

,,Eerst gamede ik beneden in de huiskamer. Maar omdat ik vaak met vrienden online speel en daarbij ook praat en soms dingen roep, had mama liever dat ik op mijn kamer ging gamen. Mijn favoriete spel is Fortnite, een spel met veel schieten en veroveren, waarbij ik soms helemaal los ga. Vaak game ik met anderen die ik niet ken. Die zijn dan online en we praten meestal Engels met elkaar. Dat is erg leuk. Maar als ze vragen waar ik woon, zeg ik dat niet of stop ik de chat. Dat is voor mijn eigen veiligheid.” 

Beetje verslaafd

,,Ik ben misschien wel een beetje verslaafd aan gamen, maar ik heb op school geleerd dat je een half uur voordat je gaat slapen ermee moet stoppen. Ook zit er aan mijn account een tijdslimiet van een uur en vijftien minuten op schooldagen en vier uur op vrije dagen. Dan wordt het nooit te veel.” 

,,De rest van de tijd speel ik op mijn drumstel of met de dj-set die beneden staat. Daar zit een laser en rookmachine bij en een professioneel mengpaneel. Ik houd al van jongs af aan van plaatjes draaien. Soms mag ik op een feestje op school voor de muziek zorgen. Later wil ik het liefst een beroemde dj worden."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.