Volledig scherm
Pippa Meerbeek in haar bedstee. © Theo Kock

Pippa (8) uit Doetinchem slaapt het liefst in een ouderwetse bedstee

KidscaveDOETINCHEM - ‘Op zolder!’, antwoordde de 8-jarige Pippa Meerbeek uit Doetinchem, toen ze mocht kiezen waar ze wilde slapen. Er stond namelijk een verhuizing op de planning.

Inmiddels heeft Pippa nu ruim een half jaar de hele zolder tot haar beschikking: een voorzolder en een mooie slaapkamer.

Daarbij was haar ook een bedstee beloofd. ,,Ik had een ouderwetse film gekeken waarin iemand in een bedstee sliep. Dat wilde ik ook wel.” Haar stiefvader Eddy is volgens Pippa erg handig. Daarom heeft hij een moderne meidenversie in elkaar getimmerd. Uit de deurtjes zijn hartjes gezaagd. ,,Net zoals de bureaustoel die heeft, die is nog van mijn moeder geweest’', weet Pippa, die graag ergens in of onder slaapt.

Tentje

Dat bleek wel toen Eddy haar lattenbodem van het oude bed nodig had, tijdens de bouw van de bedstee. ,,Toen heb ik in mijn oude slaapkamer een tentje opgezet waarin ik tot aan de verhuizing sliep, haha!”

In de slaapkast hangen lampjes voor de roze muur met gouden stippen. Er ligt een boekje waaruit Pippa weleens leest. ,,Maar slapen doe ik hier toch wel het meest”, zegt ze. ,,Dan doe ik de deurtjes dicht - helemaal niet eng, hoor!”

Verborgen plekje

Het is ook een goede verstopplek. ,,Maar ik heb er meer”, zegt Pippa terwijl ze een kistje en een schot weghaalt onder de schuin aflopende wand en verdwijnt. ,,Een verborgen plekje!” Pippa vermaakt zich prima op zolder. ,,Ik vind het leuk om te kleuren aan mijn bureau of om met de poppen te spelen op de voorzolder. Dan ga ik op het matras zitten dat er ligt.”

Als er een vriendinnetje komt spelen, wordt het matras naar de slaapkamer gesleept. ,,Dan blijven de deuren van mijn bedstee ook open, gezellig!”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.