Volledig scherm
PREMIUM
Robin Timmers. © Bert Beelen

Robin (42) hoort sinds LSD-trip stemmen in zijn hoofd: ‘Eerst een last, nu een verrijking’

NIJMEGEN - Het zal je maar gebeuren. Experimenteer je één keer met de hallucinerende drug LSD, hoor je vreemde stemmen in je hoofd waar je tot op de dag van vandaag niet van af bent. Voor Robin Timmers (42) is het de werkelijkheid. Spijt van die LSD-trip? Nee, zegt hij tegenwoordig resoluut. 

,,Die stemmen zijn inmiddels een verrijking van mijn leven. Het is een extra laag die ik ervaar en die het leven interessanter maakt.”

Onbekende vrouwenstem

Begin deze eeuw dacht de Nijmegenaar, die lotgenoten helpt bij het Steunpunt Stemmen Horen, onderdeel van Ribw Nijmegen & Rivierenland, daar wel anders over. Hij zat in de afstudeerfase van zijn studie psychologie. Had veel hooi op zijn vork genomen en besloot met vrienden LSD te gebruiken. In diezelfde tijd dacht hij veel na over de dood van zijn moeder, die stierf toen hij 4 jaar was.

,,Dat de LSD-trip een ongewone ervaring zou worden, had ik wel verwacht. Maar niet dat ik een onbekende vrouwenstem zou horen. ‘Jij hebt haar toch niet vermoord’, zei die stem me. Het overkwam me opeens.’'

De stemmen gingen niet weg. Het maakte Timmers radeloos. Een vreselijke tijd brak aan. Hij zorgde slecht voor zichzelf, kreeg psychoses en belandde in de psychiatrie. Alles raakte hij kwijt.

Quote

Dat de LSD-trip een ongewone ervaring zou worden, had ik wel verwacht. Maar niet dat ik een onbekende vrouwen­stem zou horen.

Robin Timmers
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.