Rosalie heeft een kamer vol bloemen

Kids CaveIn deze rubriek vertellen kinderen over hun slaapkamer. Deze keer: Rosalie (6) uit Nijmegen.

,,Mijn kamer is kleiner dan in het vorige huis, maar ik vind hem wel fijn. Bij een grote kamer stoot je je sneller ergens aan, omdat je dan denkt dat je toch alle ruimte hebt. We wonen nu tegenover een wei met paarden. 's Morgens, als ik de gordijnen opendoe, kijk ik altijd of ze er zijn. Dan zeg ik 'goeiemorgen, paardjes!'.

Omdat ik Rosalie heet, heb ik een bloemenkamer. Op het behang en mijn dekbed staan rozen en de lampen hebben de vorm van bloemen. Ik heb een hemelbed en heel veel knuffels waar ik graag mee speel. Ik houd ook veel van lezen in Katrien Ducks en ik lak heel vaak mijn nagels.

Op mijn kamer ga ik ook vaak dansen op liedjes van Duncan of André Hazes. Ik zit op ballet maar ik ben eigenlijk ook best stoer want ik draag bijna nooit een jurk. Bij ballet mag ik gelukkig binnenkort een zwart pakje gaan dragen. Maar ik wil ook graag op hiphoples of zeemeermin-zwemles.

Volledig scherm
© Gerard Verschooten

‘Hij is helemaal perfect’

Quote

Dan zeg ik 'goeiemor­gen, paardjes!

Weet je wat ik het mooist vind op mijn kamer? Het boeddhabeeldje dat ik van opa en oma heb gekregen. Ik vind het leuk dat ik dat straks nog heb heb, als ze dood zijn. Ik denk dat ik mijn kamer zo houd tot ik 18 ben. Hij is helemaal perfect. Als ik 18 ben ga ik, denk ik, het huis uit. Of voor mijn ouders zorgen. Misschien word ik wel balletdanser.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.