Volledig scherm
© Theo Kock

Ruimtefanaat Florian heeft in zijn kamer nu alles over het heelal, maar wil straks een Titanic-kamer

KidscaveIn de wekelijkse rubriek Kidscave vertellen kinderen over hun slaapkamer. Deze week: Florian Ruckert (8) uit Doetinchem.

'Dit is de aarde'', weet Florian, die voor zijn slaapkamermuur in Doetinchem staat, waar ruimtebehang op is geplakt. Net als een schoolmeester dat zou doen, wijst hij één voor één alle planeten aan met zijn vinger.

,,Planeet Saturnus, te herkennen aan de ringen, Neptunus, Venus. En weet je wat dit is?'', vervolgt hij wanneer zijn ogen beginnen te twinkelen. ,,Dit is nou een komeet!''

Boek

Florian weet heel veel over de ruimte. Op zijn bureau ligt dan ook een boek open over het heelal. ,,Dat is eigenlijk wel een boek voor volwassen, maar ik blader er vaak even doorheen."

Omdat Florian de sterrenhemel zo mooi vond, is hij zich in het thema gaan verdiepen. Op zijn iPad bekijkt hij er allerlei filmpjes over en speelt hij spelletjes. Zijn peettante Henriette van Beek, 'tante Jet', vond dat zo leuk, dat ze vorig jaar samen met Florian een ruimtekamer inrichtte.

Titanic

De fanaat slaapt onder een raketdekbed en heeft ook een plastic wereldbol die licht geeft. Nederland weet hij in een mum van tijd te vinden op de landkaart. Maar ook Noord-Ierland, waar de Titanic is gebouwd. Want naast de ruimte, verdiept Florian zich in dinosaurussen én het befaamde gezonken schip. Hij weet dan ook nu al, dat zijn volgende slaapkamer een Titanickamer wordt, zegt hij.

Wat hij het vaakst doet in zijn slaapkamer, dat is logisch. ,,Slapen natuurlijk’’, zegt Florian, die dan met opzet met zijn gezicht naar de witte muur gaat liggen. Anders ziet hij de kleine plastic planeetjes die aan de plafonnière hangen, waar hij door wordt afgeleid. ,,Dan wil ik ermee spelen'', aldus de wijze jonge Achterhoeker.

Zitzak

Het minst leuke aan zijn kamer vindt hij de praktische voorwerpen, zoals de zitzak en de prullenbak. ,,Vooral de prullenbak vind ik niet mooi, maar het is wel handig’’, zegt hij als ie de bak tevoorschijn haalt. Er liggen allemaal papieren propjes in. ,,Heel vaak probeer de Titanic na te tekenen, maar meestal lukt dat niet.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.