Het hele gezin.
Volledig scherm
PREMIUM
Het hele gezin. © Eigenfoto

Ruud en Maaike maakten wereldreis met hun kinderen van 5 en 9: ‘Ons leven is veranderd’

MOOK - Een halfjaar op wereldreis met twee jonge kinderen? Het kán. Dat bewijzen Ruud Wijnen (38) en zijn vriendin Maaike van der Heiden (39) uit Mook. Maandenlang trokken ze door Nepal, Vietnam, Cambodja en Australië, met dochters Terra (9) en Maila (5). 

,,Alle ouders die twijfelen over zo'n stap: Doe het. Maak die reis, hoe lastig het ook te regelen is met werk”, zegt moeder Maaike, die over de ervaringen schreef op gezinopwereldreis.nl

Hoogtepunten stapelden zich op

Ruud, Maaike en de kinderen.
Volledig scherm
Ruud, Maaike en de kinderen. © Eigen foto

De grote droom van het gezin is uitgekomen. Van een twaalfdaagse trekking in de Himalaya in Nepal tot een tocht met de auto door de woestijn van Australië. Van een ceremonie in een Tibetaans klooster tot een prachtige snorkeltocht tussen de manta's en schildpadden. De hoogtepunten stapelden zich op. 

De reizigers zijn alweer even terug en hopen gezinnen die twijfelen over zo'n wereldreis te inspireren. ,,We krijgen zoveel reacties. Mensen vragen zich af of het te doen is, met jonge kinderen.” 

Dat het mogelijk is, daar zijn ze het levende bewijs van. Het moeilijkste moment? ,,Terug thuis komen. Zeker 2,5 maand duurde het voor ik het leven hier weer gewend was”, zegt Van der Heiden, die een coachingspraktijk runt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.