Uitvaartverzorgster Sandra Rözer uit Ulft.
Volledig scherm
PREMIUM
Uitvaartverzorgster Sandra Rözer uit Ulft. © Jan Ruland van den Brink

Sandra (52) uit Ulft doet alles voor een prachtig afscheid

ULFT - Ze is in staat om er een vakantie voor te laten schieten. Is er iemand overleden, dan wil Sandra Rözer er met heel haar hart voor de nabestaanden zijn. ,,Zo gauw ik gebeld word, gaat er bij mij een knop om”, vertelt de uitvaartverzorgster. 

,,Dan denk ik; die mensen hebben nu hulp nodig. Het verdriet en de onwetendheid zijn vaak zo groot.”

Van overlijden tot begrafenis

De 52-jarige Ulftse is sinds vijftien jaar actief in de uitvaartbranche, waarvan nu zes jaar als zelfstandig onderneemster. Ze begeleidt nabestaanden van het eerste moment na het overlijden tot en met de begrafenis of de crematie.

Ze regelt alles; van de aangifte bij de gemeente, het drukwerk en de advertenties tot de uitvaartlocatie, de kist en de bloemen. Haar rol is nooit helemaal hetzelfde en hangt af van de wensen van familieleden. Zo kan Rözer tijdens een uitvaart ook spreken.

Plannen is vaak lastig. De dood komt niet op commando. Het maakt dat de moeder van een zoon en twee dochters geregeld ineens de deur uitvliegt. Zelfs tijdens een kerstdiner. ,,Dat hoef ik ook niet uit te leggen”, vertelt ze. ,,Iedereen in mijn omgeving weet; dit is haar passie, hier gaat ze voor.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.