Sylvia Daame zoekt de geschiedenis van haar familie uit. Dat is haar hobby en passie.
Volledig scherm
PREMIUM
Sylvia Daame zoekt de geschiedenis van haar familie uit. Dat is haar hobby en passie. © Ed van Alem

Silvia (51) zoekt naar de verhalen van haar familie: ‘Oma deed haar rok omhoog als ze ging betalen’

mijn hobbyMILL - Toen ze op haar 15de peetmoeder werd, maakte Silvia Daamen-van Haare (51) haar eerste mini-stamboompje voor haar petekind.  ,,Ik maakte een overzichtje van haar ouders, grootouders en overgrootouders uit informatie van familieleden en bidprentjes. Tien jaar geleden kreeg ik er weer interesse in.”

1 reactie

 • de heer Jan Zomers (68)

  6 maanden geleden
  Dit zag je vroeger vaker... best wel slim - de kans dat ze bij jou je portemonnee weghalen is uitermate klein.Je ziet ook wel eens dat vrouwen papier geld achter hun BH verstoppen.
 1. André (68) is specialist in onmogelijke reparaties: ‘Geboren met schroevendraaier en soldeerbout in de handen’
  PREMIUM
  coronaklusser
  1

  André (68) is specialist in onmogelij­ke reparaties: ‘Geboren met schroeven­draai­er en soldeer­bout in de handen’

  OOSTERBEEK - André Dikker (68) uit Oosterbeek heeft een zesde zintuig voor apparaten. ,,Ik ben geboren met een schroevendraaier en een soldeerbout in mijn handen”, zegt hij, ,,van jongs af aan ben ik gefascineerd door machines. Elk apparaat heeft zijn charme en alles kan ik repareren, ook als het anderen niet lukt. Ik kijk eerst hoe iets zou moeten werken.”
 2. Lara (35) gromt en keft als ze bokst: 'Je leert je grenzen verkennen en er overheen gaan’
  PREMIUM
  Mijn hobby

  Lara (35) gromt en keft als ze bokst: 'Je leert je grenzen verkennen en er overheen gaan’

  Op haar 21ste begon Lara Guppertz uit Nijmegen (35) pas met boksen. „Ik was thuis altijd al een heel actief buitenkind. Ik hield van fietsen en paardrijden. Toen ik in Nijmegen diëtetiek ging studeren, kon ik mijn energie niet kwijt, totdat ik op het universitair sportcentrum een proefcursus boksen kon volgen. Ik was meteen helemaal enthousiast. Ik stapte al snel over naar boksclub NABA, waar ik twee trainers van hoog niveau trof: Willy van Haaren, oud Nederlands kampioen zwaargewicht en Orhan Özturk, dertienvoudig Nederlands kampioen in het weltergewicht.”