Stoere cowgirl Anna Josephine heeft een echte paardenkamer

KidscaveIn de wekelijkse rubriek Kidscave vertellen kinderen over hun slaapkamer. Deze keer: Anna Josephine Terpstra (5) uit Eck en Wiel.

De hoed en de lasso heeft ze al: Anna Josephine Terpstra is eigenlijk nú al een stoere cowgirl. Ze slaapt dan ook in een volledige paardenkamer mét bedstee.

Paardenboek

Volledig scherm
Anna Josephine. © William Hoogteyling

,,Ik houd heel erg van paarden. Ik vind ze lief en mooi. Vooral de zwartwitten, die zijn het mooist. Maar ik heb zelf een bruine pony, die is ook heel mooi. Ze heet Lientje en is al 11 jaar. Toen ik nog 3 was, heb ik haar een keer mee naar binnen genomen. Ik wilde haar graag mijn paardenkamer laten zien. Ik stond al onderaan de trap, maar mama hield me daar tegen. Die wilde het niet hebben dat ik haar zomaar mee naar boven nam.

,,Ik ben heel blij met mijn paardenkamer. Mijn hele kamer vind ik mooi. Maar het allermooist vind ik mijn paardenboek, het zelfgemaakte paardenschilderijtje en het kaartje met een veulentje er op. Die heb ik pas van juf Willy gekregen. Ik kijk er vaak naar voordat ik ga slapen. Ik vind het paardenkleed aan de muur ook heel mooi. Die heeft mijn oma voor me gemaakt. Ze woont in Nieuw-Zeeland. Ik ben heel trots op mijn kamer en laat hem vaak aan mijn vriendinnetjes zien. Dan liggen we samen in de bedstee.’’

Wedstrijden

,,Ik doe aan paardrijden bij manege Het Zesspan (Kerk-Avezaath, RH). Straks als het weer mooi weer is, ga ik weer wedstrijden rijden. Later wil ik heel graag een stoere cowgirl worden. Want dan kan ik de hele dag op een paard gaan rijden en koeien vangen met een lasso. Dat is echt mijn grote droom. Ik heb al een lasso, daar oefen ik vaak mee. En ik heb ook al een echte cowboyhoed.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.