Tom van den Berg, jukeboxenverzamelaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom van den Berg, jukeboxenverzamelaar. © Foto: Bert Beelen

Tom (41) heeft in bijna elke kamer een jukebox staan: ‘Ze ruiken naar jaren 60 metaal’

mijn hobbyNIJMEGEN - Tom van den Berg (41) uit Nijmegen brandt los als hij zijn jukeboxen laat zien. ,,Mensen denken vaak dat jukeboxen uit de jaren 50 en later zijn, maar ze waren er al in de jaren 20, met 78 toerenplaten. Tijdens de oorlog mochten fabrieken geen jukeboxen meer maken.”

1 reactie

  • Stef Vanes

    1 maand geleden
    grandioos! ik heb in de huiskamer een 'bubbelende' Wurlitzer jukebox (een 'One More Time' met CD's) staan ook al is MP3 of spotify muziek luisteren eenvoudiger, de gezellige sfeer die zo een 'meubelstuk' uitademt is onvergelijkbaar met iets anders, ook zonder muziek af te spelen is het mooi om te zien :-)
  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”