Tom van den Berg, jukeboxenverzamelaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom van den Berg, jukeboxenverzamelaar. © Foto: Bert Beelen

Tom (41) heeft in bijna elke kamer een jukebox staan: ‘Ze ruiken naar jaren 60 metaal’

mijn hobbyNIJMEGEN - Tom van den Berg (41) uit Nijmegen brandt los als hij zijn jukeboxen laat zien. ,,Mensen denken vaak dat jukeboxen uit de jaren 50 en later zijn, maar ze waren er al in de jaren 20, met 78 toerenplaten. Tijdens de oorlog mochten fabrieken geen jukeboxen meer maken.”

1 reactie

 • Stef Vanes

  1 maand geleden
  grandioos! ik heb in de huiskamer een 'bubbelende' Wurlitzer jukebox (een 'One More Time' met CD's) staan ook al is MP3 of spotify muziek luisteren eenvoudiger, de gezellige sfeer die zo een 'meubelstuk' uitademt is onvergelijkbaar met iets anders, ook zonder muziek af te spelen is het mooi om te zien :-)
 1. Lara (35) gromt en keft als ze bokst: 'Je leert je grenzen verkennen en er overheen gaan’
  PREMIUM
  Mijn hobby

  Lara (35) gromt en keft als ze bokst: 'Je leert je grenzen verkennen en er overheen gaan’

  Op haar 21ste begon Lara Guppertz uit Nijmegen (35) pas met boksen. „Ik was thuis altijd al een heel actief buitenkind. Ik hield van fietsen en paardrijden. Toen ik in Nijmegen diëtetiek ging studeren, kon ik mijn energie niet kwijt, totdat ik op het universitair sportcentrum een proefcursus boksen kon volgen. Ik was meteen helemaal enthousiast. Ik stapte al snel over naar boksclub NABA, waar ik twee trainers van hoog niveau trof: Willy van Haaren, oud Nederlands kampioen zwaargewicht en Orhan Özturk, dertienvoudig Nederlands kampioen in het weltergewicht.”