Volledig scherm
Het WTC in Arnhem. © Erik van 't Hullenaar

Vandaag 17 jaar geleden: Even geen World Trade Center

Terug in de tijdWat gebeurde er vroeger op deze dag in het verspreidingsgebied van De Gelderlander? Historicus Rob Wolf zoekt het uit en gaat terug in de tijd. Dit keer gaat hij terug naar 11 september 2001.

Nine-eleven. Ook Gelderland zag met afgrijzen hoe de vliegtuigen de Twin Towers binnen vlogen, de branden, en springende mensen en de ingestorte gebouwen. Het was een oorlogsverklaring op tv en menigeen dacht dat het einde nabij was. Maar het leven ging hier gewoon door. 

Behalve voor de plannenmakers van het WTC Arnhem. Ze hadden net een week eerder een half miljoen gulden aan onderzoeksgeld binnengeharkt, maar ‘naar aanleiding van de aanslag op het hoofdkantoor in New York' lieten ze dat voorlopig op de plank liggen. Ze hadden wat anders aan hoofd. Leden van de Gelderse stuurgroep hadden nauw contact gehad met mensen die in het getroffen gebouw werkten of waren er zelfs geweest. WTC Arnhem is er wel gekomen: het is de blauwe flat bij het station.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.