Vandaag 54 jaar geleden: ‘Meer schuim dan bier gedronken’

Terug in de tijdWat gebeurde er vroeger op deze dag in het verspreidingsgebied van De Gelderlander? Historicus Rob Wolf zoekt het uit en gaat terug in de tijd. Dit keer gaat hij terug naar 19 februari 1965.

‘Meer schuim dan bier gedronken'. Dit beweert koopman Nicolaas H. voor het gerechtshof in Arnhem. Toen hij op een middag in mei de kermis van Lobith had bezocht, had hij lang geen tien glazen bier gedronken, zoals werd gezegd. Dit omdat de kasteleins van het dorp ‘zo beroerd tapten’. Door al dat schuim voelde hij zich niet onder invloed, toen hij naar Oosterbeek reed. Daar zag een buurvrouw hoe H. in kennelijke staat vanuit z’n auto naar café Concordia wankelde. Ze waarschuwde de politie. Een jonge klare stond voor hem toen de politie hem in het café arresteerde.

Terwijl H. zich voor het hof blijft verbazen dat hij kennelijk zoveel alcohol had gedronken, eist de procureur-generaal vijf weken gevangenisstraf en tweeëneenhalf jaar ontzegging van de rijbevoegdheid. 

Volledig scherm
Een biertap. © ANP XTRA
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.