Veerle (7) uit Huissen: 'Als ik boos ben, pak ik mijn gitaar'

KidscaveIn de wekelijkse rubriek Kidscave vertellen kinderen over hun slaapkamer. Dit keer: Veerle Nieuwenhuis (7) uit Huissen.

,,Eigenlijk heb ik twee kamers: een speelkamer en een slaapkamer. Op beide kamers is veel roze, dat vind ik een mooie kleur. Zelfs mijn gitaar is roze. Van mijn neef heb ik daarop een beetje leren spelen. Ik doe dat vaak als ik boos ben. Dan ga ik naar boven en pak mijn gitaar. Daarna word ik vanzelf weer rustig.”

Make-up van mama

,,Aan mijn kaptafel borstel ik mijn haren en maak ik mezelf mooi met sieraden en soms een beetje make-up van mama. Ik heb ook een heerlijk bed. Vorig jaar heb ik hier een slaappartijtje gehouden. Dat was erg leuk. Mijn hondje Puck kwam er toen ook bij.”

,,Meestal speel ik op mijn andere kamer. Daar heb ik heel veel barbiespullen, een poppenhoek en een tafel om aan te kleuren. Ik teken vaak meisjes met allerlei kleren en kleur die daarna in. Ik vind het leuk om kleren te ontwerpen. Van oma leer ik ook al een beetje hoe je kleren moet maken. Soms ga ik op de bank zitten lezen, het liefst een van de Floor-boeken van Marjon Hoffman. Die vind ik zó leuk!” 

Volledig scherm
Veerle Nieuwenhuis © David van Haren

‘Ik houd van fantasie’ 

,,Ik ben heel blij met mijn twee kamers. Op de muur zitten mooie stickers; daar zou ik er nog wel meer van willen. En een eenhoornknuffel of eentje van een elfje erbij zou leuk zijn. Ik houd erg van fantasie. Ik speel ook veel met vriendinnen of vriendjes. Het liefst ga ik dan naar buiten. Dan spreken we af in de speeltuin, hier vlakbij. Daar zijn een kabelbaan, een klimrek en een groot veld om te voetballen.” 

,,Vandaag heb ik in de speeltuin gepicknickt met Nova, maar toen ging het regenen. We spelen ook vaak in onze tuin, op de trampoline bijvoorbeeld. Ik heb ook twee goede vrienden die in Duitsland wonen, Maximiliaan en Sebastiaan. Toch zie ik ze best vaak. Dan komen ze bij mij spelen of we gaan met z'n allen samen op vakantie. Ze voelen voor mij als mijn broers."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.