Volledig scherm
PREMIUM
Tangodanser Rob Lut. © Gerard Verschooten

Westervoortse tangodanser Rob Lut (62): ‘Tango is voor mij een vorm van de liefde bedrijven’

Mijn hobbyWESTERVOORT - Veertien jaar geleden nam een vriendin hem mee naar een beginnerscursus tangodansen. Inmiddels is het zijn lust en zijn leven. Rob Lut (62) uit Westervoort kan niet meer zonder: ,,Als ik een week niet heb gedanst, voel ik het alweer kriebelen. Dit is echt mijn passie. Tangodansen is zó gaaf. Het stopt je denken. En daar krijg ik veel energie van. Ik kan hier uren mee doorgaan.”

Lut doet aan Argentijnse tango. ,,Iets anders dan de ballroom-tango die veel mensen kennen. In de Argentijnse tango gaat het om de verbinding. Het is een improvisatiedans met een aantal basisfiguren.” 

‘Goede verbinding is essentieel’

Hij legt uit hoe het werkt: ,,Je hebt een leider en een volger. Op een dansavond leg je eerst op een subtiele manier contact met elkaar. Even aankijken, een knikje, naar elkaar toelopen en dan begint de dans. Ik ben daarin meestal leider, mijn partner is volger. Van tevoren weet ik nooit welke pasjes ik ga maken. Ik laat me leiden door de muziek. En ik stel me open voor mijn danspartner.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.