Zangeres Belinda Kinnaer straalde na zware operatie op Mega Piraten Festijn

Favoriete plekARNHEM/ZEDDAM - Voor de eerste keer solo optreden voor 30.000 mensen op het Mega Piraten Festijn. Klinkt spannend, voor menig artiest. Maar voor de Zeddamse zangeres Belinda Kinnaer (49) was de spanning eind 2014 al helemaal niet te houden. ,,Het was overweldigend en emotioneel. Die avond ga ik nooit vergeten."

Het is door dat optreden dat het Arnhemse GelreDome een bijzondere plek in haar hart heeft. Na twintig jaar stopte haar coverband Commercial Break in 2014. Kinnaer waagde de stap om solo te gaan. Ze had net een eerste nummer, de cover If tomorrow never comes van Garth Brooks. Die wilde ze uiteraard promoten op hét festival van het levenslied.

Operatie

Echt makkelijk ging dat niet. In diezelfde tijd moest Kinnaer een zware operatie in het ziekenhuis ondergaan. Een vleesboom, een verdikking in de spierwand van de baarmoeder, leidde ertoe dat haar baarmoeder verwijderd moest worden. ,,De operatie stond een week voor het Mega Piraten Festijn gepland. Ik wist helemaal niet hoe ik er daarna aan toe zou zijn. Ik kon veel pijn gaan hebben of last krijgen met lopen."

Van tevoren had ze gesprekken over het optreden, waarbij ze de single zou lanceren. Was dat wel zo slim, op het podium na zo'n operatie?. ,,Het was enorm spannend. Ik sprak erover met Leon Lukassen van Lukassen Producties (de organisatie, MS.) 'Belin, we gaan dit gewoon doen', zei hij. Mocht het écht niet gaan, zouden we er altijd nog wat op kunnen verzinnen.‘’

Emotioneel moment

Volledig scherm
Belinda Kinnaer © Martin Groenenstijn

13 december 2014 vergeet de vertolkster van het levenslied nooit meer. Vol zenuwen kwam ze het podium op. Tijd om te repeteren had ze amper. ,,Ik had alleen m'n stembanden wat getraind.'' De zenuwen sloegen snel om in een overweldigend gevoel. ,,’Belinda! Belinda', hoorde ik overal. Er waren zó veel mensen. Ik liep over dat podium en heb naar iedereen lopen zwaaien. Het was een heel emotioneel moment. Zeker omdat ik door die operatie toch wat beperkt was.‘’

Al snel zat ze er op het podium lekker in. Alsof er niets aan de hand was. ,,Het ging hartstikke goed. Een betere start van m'n solocarrière had ik me niet voor kunnen stellen.'' Met het Piraten Festijn heeft ze altijd een bijzondere band gehouden. Bij elke editie van het evenement was ze tot nu toe aanwezig. In 2017 vroeg haar man, Patrick van Bree van de band Ancora, haar op het podium van het Piraten Festijn in Nijmegen ten huwelijk op de muziek van Bon Jovi's Bed of roses. ,,Ontzettend bijzonder."

Quote

Belinda! Belinda', hoorde ik overal. Er waren zó veel mensen. Ik liep over dat podium en heb naar iedereen lopen zwaaien.

Belinda Kinnaer

25 jaar in het vak

Haar solocarrière, waarvan het Piraten Festijn in 2014 de start was, gaat beter dan ze had durven dromen. Dit jaar zit ze in totaal 25 jaar in het vak, een mijlpaal die ze onlangs vierde in het Doetinchemse Amphion. ,,Met George Baker, Jan Keizer, Wolter Kroes, Ancora, Ronnie Tober en de Zuid-Afrikaan Rudi Claase, waar ik een nummer van heb gecoverd. Het was zo fantastisch dat er volgend jaar een vervolg van twee dagen komt.''

Met Wolter Kroes bracht ze onlangs de single Oneindig uit. Later deze maand komt er een nieuwe single, Het leven valt best mee. ,,Het is super hoe het loopt. Ik geniet nog elke dag van het succes.''

Luister hieronder de laatste single van Belinda Kinnaer, een samenwerking met Wolter Kroes. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.