Zusjes en vriendinnen Puck en Tessel willen samen op één kamer

KidscaveVARSSEVELD - Puck (6) en Tessel (4) Mol uit Varsseveld delen sinds kort geheel vrijwillig samen een slaapkamer. ,,Ze wordt wel acht keer in de nacht wakker", zegt Puck over haar zusje waarmee ze nu op de kamer slaapt, waar ze voorheen alleen sliep. ,,Loop ik weer te gapen op school."

Volledig scherm
© theo kock persfotografie

Toch vindt ze het vooral gezellig. Net als Puck, die nog wel eens bang is 's nachts. ,,Ik vond het veel te spannend om alleen te slapen", geeft ze toe. 

Nu nog is ze weleens bang, maar zolang ze haar knuffel bij zich heeft en het nachtlampje brandt, lukt het wel. Het bed en bureau van Puck zijn verplaatst zodat het bedje van Tessel eronder kon staan en dat staat heel knus. 

,,Daaronder hebben we een gezellig hoekje waar we vaak samen zitten", legt Puck uit die er samen met Tessel onder kruipt. Er liggen boeken en heel veel knuffels die zijn meeverhuisd. ,,Het is net een tentje", vinden ze. Als dit 'experiment' zo goed blijft gaan, mogen ze zelf een nieuw behangetje uitzoeken en wie weet wel een stapelbed. 

Dolfje Weerwolfje

Heel soms zitten ze elkaar in de weg. Maar daar heeft Puck al heel slim wat op bedacht. ,,Als ik vind dat Tessel vervelend doet, zeg ik gewoon dat ze terug moet naar haar oude slaapkamer." Ze spelen het als een toneelstukje voor. Binnen een paar seconden loopt Tessel weer terug naar Puck en zegt 'sorry'. ,,Dan is het vaak meteen weer goed", aldus haar zus en beste vriendin.

Ze houden allebei van winkelen, de iPad en televisie, lezen - en dan vooral Dolfje Weerwolfje - en met knuffels gooien. De meiden vinden het leuk dat ze ook een eigen balkonnetje hebben. De kast vinden ze minder leuk. ,,Daar zitten de sportspullen van papa in."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.