#1 Een Ajax-shirt, 170 man en een sportlunch met kroketten

19 september 2022

De eerste PZC Voetbal Podcast van het seizoen staat online. Op alle maandagen in het seizoen 2022-2023 bespreekt presentator Juriën Dam actuele zaken met kenners van het Zeeuwse amateurvoetbal. Deze keer zijn dat Rudy Boogert, chef sport bij de krant, en Daniel Wissel, zowel verslaggever als aanvoerder van vierdedivisionist Goes. Boogert spreekt zijn verbazing uit over een uitspraak van Hoek-trainer Björn De Neve, die zaterdag aangaf dat de spelers van Hoek nog moeten wennen aan het Nederlandse voetbal. ,,Waarom speel je dan in de voorbereiding alleen maar tegen Belgische tegenstanders? Achteraf gezien is dat een foutje, denk ik." Wissel toont compassie met WHS. De club uit Sint-Annaland, gepromoveerd naar de tweede klasse van het zaterdagvoetbal, mist ineens twee spelbepalers. Wout den Engelsman is naar Goes vertrokken en spits Arvin de Witte, altijd goed voor veel treffers, heeft de voorste kruisband in zijn rechterknie afgescheurd en heeft meteen besloten te stoppen. Verder aandacht voor de versterkte degradatie, de kaartenlast bij Kloetinge en de verrassingen in de districtsbeker.

#34 Tranen om Thea, bijzondere wendingen en een gebroken nacht

Seizoen 4 - Aflevering 34
Na een pinksterweekend gevuld met vreugde en verdriet schuiven de verslaggevers Daniel Wissel en Barry van der Hooft voor aflevering 34 van de PZC Voetbal Podcast aan bij presentator Juriën Dam. Er wordt stilgestaan bij het trieste overlijden van de pas 38-jarige Thea Corstanje-De Blaeij, die als voetbalster naam maakte, op jonge leeftijd ook tussen de jongens. De kampioenschappen van Oostkapelle/Domburg (in de tweede klasse) en VCK (één niveau lager) komen aan bod, net als veel clubs die de nacompetitie ingaan. De ene club krijgt een herkansing om te promoveren, de ander mag proberen aan degradatie te ontsnappen. De ontknoping onderin de derde klasse A van het zaterdagvoetbal was bijzonder. De Noormannen speelde zich bij het afscheid van Mark Minderhoud veilig, Zaamslag en Nieuwdorp moeten nog knokken voor lijfsbehoud. Terneuzense Boys kreeg het voor elkaar om te winnen bij RVVH en is daardoor ook volgend seizoen eersteklasser. Staat er dan ook weer een selectie die op dat niveau potten kan breken? Bijzonder is ook het verhaal van Steen, dat zich knap veilig speelde en ook nog een periodetitel pakte. De Zeeuws-Vlaamse ploeg mag daardoor aantreden in de nacompetitie om een plek in de tweede klasse.  Goes, dat zowel met de zaterdag- als zondagtak degradeerde, verloor het voorlopig laatste duel in de derde divisie en lijkt de nieuwe selectie bijna rond te hebben. Bij Hoek namen verschillende spelers afscheid, maar was er ook de bijzondere rentree van Fabian Wilson. En sinds vrijdagavond heeft Zeeland er weer een nieuwe international bij. Jan Paul van Hecke debuteerde in Jong Oranje, een mijlpaal om trots op te zijn.
07-06-2022 | 43 min

#30 Een trieste week, een Zeeuwse transfer en de laatste van een clubicoon

Seizoen 4 - Aflevering 30
In aflevering #30 van de PZC Voetbal Podcast van dit seizoen bespreekt Juriën Dam de afgelopen week alleen met verslaggever Barry van der Hooft, omdat collega Rudy Boogert vanwege ziekte ontbreekt. Het was een trieste week, door het plotselinge overlijden van de pas 18-jarige Dion van Vlierberghe, spits van HVV'24. Juriën en Barry staan stil bij zijn heengaan. HVV'24 en Steen, de club waar Dions vader Marco trainer is, kwamen dit weekend vanzelfsprekend niet in actie. Andere Zeeuwse clubs speelden wel, waarbij Hoek hard onderuit ging tegen Sportlust'46 en Goes met 6-2 verloor van Sparta Nijkerk. Die uitslag vertelde niet het hele verhaal van die wedstrijd, want de ploeg van Kevin Hollander kreeg opvallend veel kansen tegen de nummer drie van de derde divisie. Tegelijkertijd slikte Goes ook weer makkelijk tegendoelpunten. In de eerste klasse kwam Kloetinge dankzij een overwinning bij RVVH (0-2) weer een stap dichter bij het kampioenschap én promotie naar de hoofdklasse. Terneuzense Boys deed ook goede zaken, met een 4-1-overwinning op SHO. Bovenin de derde klasse A van het zaterdagvoetbal is de spanning te snijden. VCK won met 0-1 van concurrent Luctor Heinkenszand, koploper Zeelandia Middelburg kwam tegen Bevelanders niet verder dan 2-2. Dat het nog spannende weken worden in veel klasse - zowel bovenin als onderin - is wel duidelijk. Veel andere clubs komen ook aan bod, net als de overgang deze zomer van Yassine Azzagari van NAC Breda naar FC Eindhoven. En vrijdag neemt een clubicoon afscheid van Groene Ster Vlissingen. Zaalvoetballer en ex-international Hoessein Bouzambou speelt zijn laatste wedstrijd voor de club, die hem op fraaie wijze uit wil zwaaien.
09-05-2022 | 41 min