Afgekeurde poststemmen tellen tóch mee: minister Ollongren verandert procedure

videoMinister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken gooit de procedure van het poststemmen op de schop, waardoor duizenden afgekeurde stemmen toch meetellen. Ollongren grijpt in nadat gisteren bleek dat veel 70-plussers fouten hadden gemaakt bij het versturen van hun poststem.

12 reacties

 • Tom Weber

  3 maanden geleden
  Tom Weber Jammer dat mensen niet even de tijd nemen om de gebruiksaanwijzing te lezen. Die was zeer duidelijk. Het is terecht dat de minister de stemmen geldig verklaard omdat dat de intentie van de stemmer was. Het was geen foute stem maar een verkeerde enveloppe. Als het stemgeheim zou worden geschonden dan kan dat alleen degene doen die de enveloppe open maakt. Dus minister, prima zo.
 • Ine Janssen

  3 maanden geleden
  Helaas lezen mensen slecht! De uitleg was heel duidelijk!
 • netty meelen

  3 maanden geleden
  En zo is wat mij betreft het stemmen per post als mislukt verklaard. Veel te fraude gevoelig en te ingewikkeld. Voor 79 plussers, ben ikzelf ook, zijn andere manieren om toch te kunnen stemmen..
 • G. van der Spaa-Hermsen

  3 maanden geleden
  Het meetellen van foute stemmen is een belediging voor de mensen, die wel de moeite namen om de instructies goed door te lezen.
 • G.J.J. Booms

  3 maanden geleden
  Uitstekende oplossing: met het versturen van stembiljet met stemkaart in 1 envelop geeft de stemmer aan dat het hem/haar niet kan schelen of iemand ziet op wie hij/zij heeft gestemd. Dat kun je ook bedenken.