NOS Stories van Van der Tang
Volledig scherm
NOS Stories van Van der Tang © Instagram

Afgrijzen om uitspraken lokale voorzitter SGP-jongeren: 'De man is het hoofd van de vrouw’

UpdateTweede Kamerleden en diverse bekende Nederlanders reageren afkeurend op een video waarin een SGP’er zijn twijfels uitspreekt over de positie van vrouwen in de politiek. De voorzitter van SGP-jongeren Vallei & Rijn stelt dat mannen biologisch sterker zijn dan vrouwen en om die reden beter geknipt zijn voor een functie in de politiek. ,,Zoals Jezus ook het hoofd is van alle christenen, dezelfde manier is ook de man het hoofd van de vrouw”, geeft hij de kijkers op persoonlijke titel mee. De uitspraken leiden tot grote verontwaardiging. Ook het landelijke bestuur van de SGP-jongeren neemt er afstand van.

27 reacties

 • Willem van Popering

  1 jaar geleden
  Ooit sprak mijn oom over de christen Taliban als hij het had over de sgp. Deze man bewijst zijn gelijk. Als hij het hoofd van zijn eigen vrouw is heeft ze pech het is dan leeg.
 • G.B.A.W. Keijzers

  1 jaar geleden
  Het trieste is ook dat hij van de bijbel totaal niets weet. Hij zegt: Jezus is het hoofd van alle christenen. Laat Jezus nou net NIET de uitvinder zijn van het christendom, laat staan het hoofd ervan zijn. Ik heb ooit de spreuk bedacht: Als Jezus dit allemaal van te voren had geweten, dan had hij destijds beslist zijn mond gehouden.
 • Hennie Brouwer

  1 jaar geleden
  Het zal je man maar zijn. De vrouw is goed genoeg om voort te planten. 10 op een rij. Kinderen worden met de bijbel onthaald en meteen gehersenspoelt. Of is dit een rookgordijn van deze Mathijs. Straks komen we hem tegen op HOP. Lachen.
 • Gerrit Louter

  1 jaar geleden
  Diverse SGP personen willen weer terug onder die steen uit 1917....nou daar is op het landgoed Prattenburg tussen Rhenen en Veenendaal plaats genoeg voor , tijdens een wandeling op Kwintelooien genoeg stenen en konijnen holletjes gezien..! dus...genoeg plaats voor SGP ers die terug in de tijd willen..!
 • peter van de burg

  1 jaar geleden
  Op verschillende basisscholen in het noorden van de Veluwe gastlessen mogen geven. Tijdens de pauze werden er enkel psalmen afgespeeld door het gehele schoolgebouw, Indoctrinatie alom als je het mij vraagt.