Boos weglopen kabinet is ‘uniek’ en ‘slechte zet’: ‘Dit hoort niet, voorzitter moest feller ingrijpen’

deskundigenHet weglopen van het kabinet na uitlatingen van Thierry Baudet (FvD) in de Tweede Kamer is een unieke gebeurtenis in de recente politieke geschiedenis, zeggen deskundigen tegen deze site. Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen haalde Baudet uit naar minister Sigrid Kaag (Financiën) waarop het voltallige kabinet wegliep. ,,Een erg onverstandige zet”, zegt Paul Bovend’Eert, hoogleraar staatsrecht aan de Radboud Universiteit.

21 reacties

 • elizabeth. W. M. Klein

  4 dagen geleden
  . Het kabinet verlaten IS -- HET LANDVERADEN ! -- Daar kan je niks anders van maken.. Mevr. Kaag geeft toe dat ze betrapt is.. Háár leugens kunnen de waarheid niet verdragen.. Bange ministers zijn niet standvastig en zelfs gevaarlijk als leiders van het volk.. Verschil van meningen maken de geest van onze democratie waardig.. .
 • Johann Janssen

  6 dagen geleden
  @Ceciel Buijser Kaag wordt continu verdacht gemaakt en onder de gordel geschopt door Baudet en Wilders. Dit heeft niks met politiek te maken. Dit is een persoonlijke vendetta. maar wie is er eigenlijk met deze vendetta begonnen is dat in dit geval niet kaag en rutte.
 • Johann Janssen

  6 dagen geleden
  @Ceciel Buijser kaag en haar kabinet hadden gewoon moeten blijven zitten. het is aan de kamer om te beslissen wat er had moeten gebeuren. de kamervoorzitter is te ligt voor de kamer om dat goed te leiden. daarbij, dat de fdp in de kamer zit is te wijten aan de zittende regeringspartijen, die al 12 jaar een grote zooi hebben gemaakt van dit land.
 • Ruud Andriessen

  1 week geleden
  Als je te gast bent is het een vrije keus dat je te gast wil zijn. Daarom zal ik nooit te gast willen zijn bij Wilders of Baudet. Ze krijgen goed betaald voor de diensten die ze zouden moeten leveren en doen er niets voor terug. Sterker ze hopen wat anderen proberen te bereiken voor de kiezers te saboteren. Na wat vertoond is van beiden zou een maand schorsing onder inhouden van salaris van de partij passend zijn. Pak de verhuftering van de kamer aan omdat deëscaleren voor hun niks doet.
 • P Langeveld

  1 week geleden
  Het kabinet heeft goed gehandeld door op te stappen. Met een dergelijke actie maak je pas een echt statement. Baudet door laten oreren geeft hem een podium voor zijn onzinnige uitspraken. Waarom zou je voor zo iemand nog respect hebben als hij dat allang voor niemand heeft.