Volledig scherm
PREMIUM
© Jon Enoch

‘Brexit berooft me van mijn toekomstplannen’

Op weg naar brexitOp 31 oktober verstrijkt de deadline voor brexit. Hoe leven de Britten toe naar die dag? Correspondent Suse van Kleef blikt vooruit in een serie interviews. Vandaag aflevering 4.

 De 19-jarige Kira Lewis leeft in twee werelden. Ze leeft aan de prestigieuze universiteit King’s College in Londen, haar studiegenoten dragen Prada-truien en gaan met elkaar skiën, of naar Japen. ,,Maar in Zuidwest-Engeland, waar ik vandaan kom, hebben veel mensen geen toekomstperspectief. Mijn ouders en vrienden van vroeger kunnen daar nauwelijks rondkomen.”

  1. LIVE | Klaver snoeihard over Rutte: ‘Crisis zelf veroorzaakt, schaam je!'
    Stikstofdebat

    LIVE | Klaver snoeihard over Rutte: ‘Crisis zelf veroor­zaakt, schaam je!'

    Een verlaging van de maximumsnelheid, een noodwet voor de bouw, aangepast veevoer en meer geld voor het uitkopen van varkensboeren. Premier Rutte moet vandaag zijn maatregelen voor de stikstof- en PFAS-crisis verdedigen in de Tweede Kamer. En dat zal niet meevallen: voor de linkse partijen gaan de maatregelen niet ver genoeg, terwijl PVV en Forum voor Democratie juist willen dat de stikstofplannen van tafel gaan. Mis niks van het debat met ons liveblog.