CDA-leider Wopke Hoekstra wil de deadline voor het stikstofplan oprekken en 'minstens' tien miljard euro uittrekken voor verzachting van de koopkrachtpijn.
Volledig scherm
PREMIUM
CDA-leider Wopke Hoekstra wil de deadline voor het stikstofplan oprekken en 'minstens' tien miljard euro uittrekken voor verzachting van de koopkrachtpijn. © Arie Kievit

CDA legt bom onder coalitie: ‘2030 is niet heilig’

InterviewCoalitiepartij CDA trekt zijn handen af van het kabinetsdoel om al in 2030 overal de stikstofuitstoot met de helft te hebben verminderd. Partijleider Wopke Hoekstra pleit voor meer tijd en een ‘herstart’ van het proces. Daarmee laat hij een belangrijke coalitieafspraak los.

  1. Rabobank wil geld van uitgekochte boeren niet besteden aan bestrijden van stikstofcrisis
    PREMIUM

    Rabobank wil geld van uitgekoch­te boeren niet besteden aan bestrijden van stikstof­cri­sis

    ARNHEM - Het is ook Johan Remkes niet gelukt Nederlandse banken te verleiden hun portemonnee te trekken om de stikstofcrisis te bezweren. Een zware delegatie van het kabinet was afgereisd naar Arnhem om in gesprek te gaan met de grote Nederlandse banken. Anders dan goede voornemens leverde het voorlopig niets op. Zo wil de Rabobank het geld dat vrijkomt door uitgekochte boeren niet inzetten om de stikstofcrisis tegen te gaan.