CDA-lijsttrekker Hoekstra wil WW-uitkering inkorten

kijk terugCDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra vindt dat de ‘tijd is gekomen’ om de maximale duur van de werkloosheidsuitkering te verkorten van twee naar één jaar. ,,Het is voor mensen nodig om werk te hebben, want je houdt er ook levensgeluk aan over.’’

9 reacties

 • Mattie Veld

  1 maand geleden
  Volgens mij wil Wopke de discussie aangaan, ik kan me er wel iets bij indenken maar het is nog lang geen gelopen koers.
 • Walter Jaegermann

  1 maand geleden
  Als we nu dan beginnen om het wachtgeld (voor ontslagen of opgestapte politici) op dezelfde manier te regelen als de WW. En die 600 miljoen die bespaard wordt inzetten tegen de leeftijdsdiscriminatie op de arbeidsmarkt. En vervolgens leeftijdsdiscriminatie als misdrijf strafbaar stellen. Dan kan ik me er wel in vinden.
 • Wim Kroon

  1 maand geleden
  Wobbie begrijpt er werkelijk helemaal niets van. Als je 50 jaar of ouder bent dan wil praktisch geen één werkgever je nog aannemen. Maw al ben je nog zo getalenteerd en gemotiveerd er wordt gewoon op leeftijd gediscrimineerd. Bewijst weer eens de temeer hoe ver sommige politici van de werkelijkheid afstaan!
 • Hennie Brouwer

  1 maand geleden
  Die Wopke. Ga eerst eens de bedrijven aanpakken die aan leeftijdsdiscriminatie doen. Die uitzendbureaus de opdracht geven alleen jongeren aan te nemen. Mijn partner komt gewoon niet aan de bak. Gemotiveerde 50+ krijgen geen kans. En zijn de dupe van het beleid van bedrijven die niet verder kijken dan de leeftijd. Er ligt een schone taak voor Wopke om daar eerst mee te beginnen ipv een makkelijke doelgroep te korten op de ww.
 • O Schouwenaars

  1 maand geleden
  Dat hij eens gewoon van het geld afblijft wat werkende mensen ZELF gespaard hebben!!
 1. Misstanden bij natuurbeheer? 'Hart doet pijn als ik dit zie'
  Play

  Misstanden bij natuurbe­heer? 'Hart doet pijn als ik dit zie'

 2. Bruls: 'Kabinet zal iets van risico moeten gaan nemen'
  Play

  Bruls: 'Kabinet zal iets van risico moeten gaan nemen'