Demissionair minister Ank Bijleveld van Defensie (CDA) bij aankomst op het Binnenhof.
Volledig scherm
Demissionair minister Ank Bijleveld van Defensie (CDA) bij aankomst op het Binnenhof. © ANP

Crisissfeer rond Bijleveld: waarom blijft ze terwijl Kaag gaat? ‘Dat oogt gek’

Binnen het CDA rommelt het rond demissionair minister van Defensie Ank Bijleveld. Waarom blijft zij aan terwijl collega Kaag wel vertrekt, vragen diverse partijgenoten zich af. Rond de CDA-top heerst een crisissfeer van ministers die later bij het wekelijkse kabinetsberaad arriveren en in- en uitgaan via andere entrees.  

8 reacties

 • GJC Schoonderbeek

  1 maand geleden
  Terechte beslissing. Had dat gisteren moeten doen. Dan was nog iets van haar waardigheid overgebleven. Nu vertrekt ze onder dwang van haar eigen partij. Was overigens geen sterke minister. Verdient het ook niet om nieuwe politieke functie te gaan bekleden. Daarvoor heeft ze teveel schade opgelopen de laatste jaren.
 • Desirea Ter Stegen

  1 maand geleden
  "We zitten in een moeilijke fase’’,zegt Hugo de Jonge..joh je meent het! het is diep triest dat we nu 17 september exact 6 maanden na de verkiezingen (17 maart) nog steeds in een grote ellende http://zitten.Na de verkiezingen kwamen de schandalen nog breder aan het licht en nu blijkt dat voordat het spul draait de een na de ander meer blundert en zijn functie niet waard is.Laten we gauw naar de stembus gaan met wat we nu zien/weten wat we voor de verkiezingen niet wisten word de uitslag zeker anders.
 • Ton van Leeuwen

  1 maand geleden
  Ik weet de reden niet dat een demissionair kabinet en individuen in het bijzonder, zolang kunnen blijven zitten en toch door blijven gaan terwijl ze al zijn "afgekeurd" en weggestemd. Het geeft te denken dat er niet echt aangestuurd wordt op een nieuwe "echte" regering en ook niet op nieuwe verkiezingen. Alles lijkt een list om vooral langer door te regeren zonder mandaat. Rare democratie in Nederland.
 • Rob Hooghart

  1 maand geleden
  Heeft nog geen andere baan aangeboden gekregen.
 • M De Bok

  1 maand geleden
  Rutte en Bijleveld ook opstappen. Z.s.m. nieuwe verkiezingen dan kunnen de kaarten weer geschut worden en rust komen. Dit is absoluut geen crisismanagment. Rutte durft geen keuzes meer te maken met een hijgende D66 en incompetente Hoekstra achter zich. Geluk er mee mijn vertrouwen in Den Haag raakt aardig op.