Wopke Hoekstra, minister van Buitenlandse Zaken en CDA-leider.
Volledig scherm
Wopke Hoekstra, minister van Buitenlandse Zaken en CDA-leider. © ANP

D-day CDA: fractie wil andere stikstofkoers, ‘maar ik ga niet hier een kabinetscrisis afkondigen’

updateNa het recordverlies bij de verkiezingen houdt het CDA dinsdagavond opnieuw crisisberaad. Volgens de partijtop kan Wopke Hoekstra aanblijven, wel pleiten provinciale afdelingen voor een radicaal andere stikstofkoers. Stikstofminister Christianne van der Wal (VVD) zet de deur daarvoor op een kier, D66 houdt voorlopig vast aan het regeerakkoord.

4 reacties

 • Henk Houwers

  3 maanden geleden
  Lees elders dat de CDA'ers elkaar de zwarte piet toeschuiven. Vasthouden aan het culturele erfgoed heeft zijn prijs.......
 • Ruud Thijssen

  3 maanden geleden
  Alles om maar in het pluche te kunnen blijven zitten. Maar we zitten er voor de belangen van de burger hoor !!!!!!
 • Henk Houwers

  3 maanden geleden
  Het CDA heeft onder druk van haar mastodonten in het verleden het momentum volledig gemist. Daarom meenden ze als laatste redmiddel voor hun machtspositie een functie elders voor Pieter te moeten organiseren. Het is afgelopen met de regenten. Wie nog denkt dat het alleen over stikstof gaat, heeft het nog steeds niet door!
 • Robin Mulder

  3 maanden geleden
  Het is niet alleen stikstof.Het zit veel en veel dieper en betreft ook de andere gevestigde partijen.Luisteren naar de kiezer ,oplossingen vinden voor de vele problemen en die snel en competent implementeren.