Gert-Jan Segers (ChristenUnie) voor aanvang van het zoveelste formatiegesprek
Volledig scherm
PREMIUM
Gert-Jan Segers (ChristenUnie) voor aanvang van het zoveelste formatiegesprek © ANP

Dat er in de formatie nog nergens overeenstemming over is, komt door de details

TreindocumentOp de Zwaluwenberg in Hilversum willen de formerende partijen vandaag eindelijk knopen doorhakken. Dat moet lukken, blijkt ook uit de door Segers in de trein verloren stukken.

 1. Opnieuw formatieblunder: CU-leider Segers laat akkoord VVD en CDA slingeren in trein
  Play
  VIDEO

  Opnieuw formatie­blun­der: CU-leider Segers laat akkoord VVD en CDA slingeren in trein

  ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers heeft een document rond de formatie laten liggen in de trein. Daar werd het gevonden door iemand, die het doorspeelde aan de Volkskrant. Uit de stukken blijkt dat VVD en CDA eind september al samen een aanzet tot een regeerakkoord hebben geschreven. Daarin pleiten zij voor forse maatregelen om de woningnood te bestrijden, voor een ambitieus klimaatbeleid en een miljardenfonds voor het uitkopen van boeren.
 2. Dit jaar veel meer Gronings gas nodig om aan behoefte Duitsland te voldoen
  Update
  15

  Dit jaar veel meer Gronings gas nodig om aan behoefte Duitsland te voldoen

  Dit ‘gasjaar’ (van oktober 2021 tot en met september 2022) wordt waarschijnlijk bijna dubbel zoveel gas gewonnen uit het Groningerveld als eerst verwacht. Waar het ministerie van Economische Zaken eerst uitging van 3,9 miljard kubieke meter, komt de winning door omstandigheden uit op maximaal 7,6 miljard kuub, onder meer om te kunnen voldoen aan de enorme vraag van Duitsland. Het besluit kan rekenen op veel kritiek.