De Jonge: ‘Ik had meer informatie moeten geven over rol bij Sywert-deal', oppositie boos over incomplete stukken

NIEUWE DOCUMENTEN ONTHULDHugo de Jonge erkent dat hij onvoldoende informatie heeft verschaft over zijn rol in aanloop naar de miljoenendeal met Sywert van Lienden. Een dag voor het Kamerdebat gaat de minister door het stof voor het feit dat hij niet het volledige verhaal heeft verteld over zijn bemoeienis en contact met en over Sywert. Inmiddels zijn er honderden extra appberichten gepubliceerd. De oppositie neemt geen genoegen met excuses en de stukken.

33 reacties

 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  Pieter Zeeuw geef even je echte naam en adres, dan kan de belasting je extra controleren, want dat is hard nodig zo te lezen.
 • Pim Willemsen

  1 jaar geleden
  Tijdens het debat gehouden pleidooi van Joba van de Berg (CDA) was tenenkrommend en stond echt haaks op de taak van een tweede kamerlid om de regering te controleren. Dat is ambtsverzuim. Zo keer je mensen kennen.
 • Pim Willemsen

  1 jaar geleden
  Als je als mediator, want deze rol had Hugo, de trein aanzwengeld, speel je een heel belangrijke rol. Het vervolg kennen we nu, en was Hugo wèl opgestapt, dan kwam er weer een andere Hugo. Het is de blauwdruk van het hele kabinet Rutte, dat meer kwaad dan goed doet...
 • petra damme

  1 jaar geleden
  In het bedrijf leven wordt je ontslagen. Binnen de regering is alles toe gestaan . Kan ik nog solliciteren??
 • jan frank

  1 jaar geleden
  Oja ongeoorloofd is indien niet aan archiefwet voldaan en/of overtreding AVG wet en regelgeving. Die AVG overtredingen dus meermaals, waar het persoonsgegevens van werk betreft over langere termijn meermaals ook meerdere ambtenaren en ook lang bij meerdere bekend. Dus met deze info zouden we angst kunnen hebben dat ambtenaren zomaar onze persoonlijk gegevens ergens in een privecloud of device kunnen hebben en houden zonder hiervoor gestraft te worden.