De Jonge tempert verwachtingen over grote versoepelingen: ‘We moeten behoedzaam blijven’

CORONANa zijn laatste ministerraad als ‘chef corona’ temperde Hugo de Jonge (CDA) de verwachtingen rond het lockdownbesluit van volgende week. Het aantal besmettingen met de mildere omikronvariant kan nog doorstijgen, en dat zal leiden tot toenemende bezetting van ziekenhuisbedden. 

48 reacties

 • Fred Dierdorp

  4 maanden geleden
  Alles loopt naar beneden...het vertrouwen in die halfbakken overheid, de inkomsten voor ondernemers, de besmettingen en maar star vasthouden aan het gammele OMT. Ik zeg tegen elke ondernemer: massaal open gaan! Al 6 weken dicht en besmettingen lopen op. En de overheid maar beweren dat het aan detail en horeca ligt. Gruwelijk hard afstraffen bij de volgende verkiezingen. Te beginnen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Stem op lokale partijen. Laat de Haagse linke kliek maar de pleuris krijgen.
 • Mattie Veld

  4 maanden geleden
  Marco, je weet niet wat er nog gaat komen, de kop in het zand steken werkt ook niet. Er is nooit beweerd dat het doel is om besmettingen te voorkomen, maar om deze beheersbaar te houden. Dat is geen angst maar nadenken!
 • Marco Wegma

  4 maanden geleden
  Angst verblind de feiten over 2g. Neem Duitsland. 2G beleid maar aantal besmettingen neemt niet af. Sterker nog het wordt alleen maar erger. Lekker besmet met je QR code overal naar binnen. Mondkapjes plicht die duidelijk niet werkt. Vaccineren zich een ongeluk maar het aantal besmettingen daalt niet. Schuld van de omicron. Altijd is er we wat aan te wijzen waarom iets niet werkt en nooit eens naar de feiten kijken. Omicron is minder besmettelijk en minder gevaarlijk en toch de ziekenhuizen vol.
 • W. Loeffen

  4 maanden geleden
  @Ruud klopt, maar als er meer gevaccineerden waren, was het ook minder druk in de ziekenhuizen en kan de reguliere zorg weer opschalen. Ik ben gevaccineerd en niet eens met diverse maatregelen. Bewijs is geleverd.
 • Hargo van Schalen

  4 maanden geleden
  2G liever vandaag dan morgen. Het moet eens afgelopen zijn met het feit, dan een klein 14% van de bevolking het leven van 85% welhaast onmogelijk maakt. De vervuiler betaalt!!