Vorig jaar mochten op Tweede Pinksterdag cafés, restaurants, theaters en bioscopen weer open.
Volledig scherm
Vorig jaar mochten op Tweede Pinksterdag cafés, restaurants, theaters en bioscopen weer open. © Bart Hoogveld

Derde golf ‘lijkt wat mee te vallen’, kabinet komt met versoepelfases: terrassen open, avondklok weg

Het kabinet werkt aan een gefaseerd versoepelingsplan richting de zomer. Bovenaan de lijst staan het heropenen van het hoger onderwijs en de terrassen, ook het schrappen van de avondklok en heropening van de winkels hebben topprioriteit. Deze verruimingen kunnen 21 april ingaan, vrijdag buigt het OMT zich over de wensen.

16 reacties

 • JP Slot

  2 dagen geleden
  Nederland gaat voorzichtig weer open. Nou, neem maar alvast aan dat bij opening terrassen van voorzichtigheid geen sprake zal zijn. Dat wordt dringen en duwen om zo snel mogelijk een tafeltje te bemachtigen.
 • Pieter Zeeuw

  2 dagen geleden
  Ga jij dan wat anders doen Mattie ? Of O nee, je zegt nooit iets inhoudelijks je geeft alleen maar af op andere commentaren, das waar ook.
 • Mattie Veld

  2 dagen geleden
  Misschien krijgen we dan ook eindelijk een keer een beetje rust en worden we niet meer doodgegooid met allerlei absurde reacties die nergens op slaan.
 • Carel van ‘t Zand

  2 dagen geleden
  En doek dat angstaanjagende eenzijdig denkende OMT dan ook meteen voorgoed op. Daarvoor in de plaats een breed georiënteerde groep van experts op allerlei gebieden (psychiaters, immunologen, huisartsen, economen, leraren etc.). Want de maatschappij is meer dan een verzameling rondgaande virussen en bacteriën.
 • Tony Versluis

  2 dagen geleden
  Met de komst van warmer weer verdwijnt het Corona virus, net als het griep virus, meer naar de achtergrond, het kan nl. slecht tegen warm weer. Deze trend zag je ook in de zomer van 2020. logisch dat nu de cijfers lager worden en er meer kan. Neemt niet weg dat Rutte (en de Jonge) een charme offensief zijn begonnen om weer zieltjes te winnen.....ondertussen lopen we wel ver achter met vaccineren....
 1. Minister De Jonge: Goed kijken hoe we verder gaan met AstraZeneca
  video/update

  Minister De Jonge: Goed kijken hoe we verder gaan met AstraZene­ca

  Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid weet nog niet wat de conclusies van het Europese geneesmiddelenagentschap EMA over het AstraZeneca-vaccin betekenen voor de Nederlandse vaccinatiecampagne. ,,Het EMA geeft aan dat de voordelen opwegen tegen de risico's. Maar er is ook sprake van een zeldzame aandoening bij vrouwen. Daar moeten we goed naar kijken", zei de Jonge. Morgen neemt het kabinet een besluit.
 1. Auto rechtdoor over rotonde, eindigt op de kop
  Play

  Auto rechtdoor over rotonde, eindigt op de kop

 2. Met een negatieve uitslag eindelijk weer de Eusebiuskerk in
  Play

  Met een negatieve uitslag eindelijk weer de Eusebius­kerk in