Volledig scherm
PREMIUM
© MARTIJN BEEKMAN

Deze senaatsvoorzitter en patholoog roept ‘Leve de koning!’ op Prinsjesdag

Vissen met JanIn de interviewserie Vissen met Jan, praat verslaggever Jan Hoedeman elke week met een politicus over het leven en de politiek. Op Prinsjesdag roept hij in de Ridderzaal `Leve de koning!’ Maar wie is de liberale senaatsvoorzitter Jan Anthonie Bruijn (61) en wat wil hij met de integriteitscode van de Eerste Kamer?

Technologie interesseert Jan Anthonie Bruijn. Als fotograaf Martijn Beekman op het noordelijk havenhoofd van Scheveningen voor het eerst zijn nieuwe drone inzet om voor deze serie foto’s te maken, wil Bruijn daar alles van weten. ,,Laat eens zien, wat heb je erop staan?’’ Maar ook de voor hem onbekende wereld van de hengelsport trekt zijn aandacht. Geen politicus gooide verder in dan Bruijn.

  1. LIVE | Rutte: ‘Kabinet wil kijken naar extra geld leraren, maar eerst een cao’
    Algemene Beschouwingen

    LIVE | Rutte: ‘Kabinet wil kijken naar extra geld leraren, maar eerst een cao’

    Het kabinet overweegt ‘extra incidenteel geld’ vrij te maken om het lerarentekort aan te pakken., maar dan moet er wel eerst een cao worden afgesloten. Dat zei premier Mark Rutte tijdens dag twee van de Algemene Politieke Beschouwingen, tegenover een oppositie die zich gisteren constructief opstelde, maar wel op tal van onderwerpen kabinetsingrijpen eist. Hoe ver zal Rutte zijn hand uitreiken? Mis niks van het debat met de stream en ons liveblog.