Verkenners Kajsa Ollongren en Annemarie Jorritsma hebben openheid gegeven van hun gesprekken voordat de verkenning voor een nieuw kabinet mislukten.
Volledig scherm
Verkenners Kajsa Ollongren en Annemarie Jorritsma hebben openheid gegeven van hun gesprekken voordat de verkenning voor een nieuw kabinet mislukten. © ANP

Dit geheime formatiedossier bracht Rutte in de problemen

DEBAT FORMATIECRASHVVD-leider Rutte ligt zwaar onder vuur nu blijkt dat hij wel degelijk over de positie van Pieter Omtzigt speculeerde: ,,Je moet wat met Omtzigt, minister maken”, zei Rutte tijdens de verkenning. Maar in het debat stelt Rutte dat hij zich dit niet kan herinneren,  een fors deel van de Kamer dreigt het vertrouwen in de premier op te zeggen. Ook coalitiepartners CDA en D66 zijn fel. 

 1. Nog net te veel coronaregels, Rutte’s rehabilitatie en Tjeenk Willinks laatste kunstje
  PODCAST

  Nog net te veel coronare­gels, Rutte’s rehabilita­tie en Tjeenk Willinks laatste kunstje

  In zijn eindverslag stippelde informateur Herman Tjeenk Willink een route uit voor Mark Rutte om tóch weer premier van een volgend kabinet te worden. Het is een wonderlijke wederopstanding van de VVD-leider, nota bene na een wederom netelig debat ditmaal over de vrijgegeven notulen uit de ministerraad. Ondertussen drukt het kabinet wel op de pauzeknop als het gaat om versoepelingen van de coronamaatregelen.
 1. Play

  LIVE | Songfesti­val Aftelshow

 2. De Vijverberg, the day after: rellen richtten flink wat schade aan
  Play

  De Vijverberg, the day after: rellen richtten flink wat schade aan