Volledig scherm
PREMIUM
Het ontwerp van een tropische kantoortuin in de Tweede Kamer, van de weggestuurde architect Ellen van Loon. © OMA

Dit is de tropische kantoortuin die u niet mocht zien

Het ontwerp van een tropische kantoortuin voor de Tweede Kamer blijkt tóch te bestaan. De weggestuurde architect Ellen van Loon ontkende dit de afgelopen dagen. Tweede Kamerleden reageren geërgerd.

Parlementariërs die betrokken zijn bij de renovatie van het Binnenhof ergeren zich aan de voorstelling van zaken die de vertrokken architect Ellen van Loon van het Rotterdamse bureau OMA geeft. Vorige week werd bekend dat Van Loon - die leiding gaf aan de renovatie van de Tweede Kamer - aan de kant is gezet met een afkoopsom van 2,7 miljoen euro.

  1. Minister Grapperhaus zet speciaal team op intensivering beveiliging advocaten

    Minister Grapper­haus zet speciaal team op intensive­ring beveili­ging advocaten

    Naar aanleiding van de moord op de advocaat van kroongetuige Nabil B. is een speciaal team samengesteld onder regie van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) dat kijkt naar de beveiliging van advocaten. ,,Dit team heeft de bevoegdheden om de beveiliging en bewaking te activeren respectievelijk te intensiveren op een wijze die bescherming biedt tegen deze dreiging”, aldus minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid), die de moord op advocaat Derk Wiersum een ‘aanslag op de rechtsstaat’ noemt.