Dit jaar veel meer Gronings gas nodig om aan behoefte Duitsland te voldoen

UpdateDit ‘gasjaar’ (van oktober 2021 tot en met september 2022) wordt waarschijnlijk bijna dubbel zoveel gas gewonnen uit het Groningerveld als eerst verwacht. Waar het ministerie van Economische Zaken eerst uitging van 3,9 miljard kubieke meter, komt de winning door omstandigheden uit op maximaal 7,6 miljard kuub, onder meer om te kunnen voldoen aan de enorme vraag van Duitsland. Het besluit kan rekenen op veel kritiek. 

15 reacties

 • Johann Janssen

  4 maanden geleden
  @Mattie Veld Op deze wijze komt steeds meer naar buiten hoe dit en het volgende kabinet rutte functoneert. Slecht slechter slechts. Wij verwachten de verkiezingen af en hopen dan ook z.s.m. van dit gajes af te zijn. Een minister op financieën die voor Brussel onze schatkist in de gaten gaat houden nou dat is nou ook geen zuivere koffie.
 • Mattie Veld

  4 maanden geleden
  Dit hadden ze beter naar de Groningers toe moeten communiceren dat er een contract is.
 • T Lamme

  4 maanden geleden
  De extra opbrengsten van het Groningse gas moeten volledig ten goede komen aan het schadeherstel aan de woningen. Elke claim dient gehonoreerd te worden zonder “technische” tegenwerking. Blijft er geld over, dan naar de armeren in deze provincie. Dus geen cent naar den Haag.
 • Johann Janssen

  4 maanden geleden
  @Andre Eggerding het nieuwe kabinet neemt de staf over van de vorige kabinetten en gaan gewoon door ondanks beloften, dat de gaskraan dicht zou gaan. Zij zijn dus net zo goed verantwoordelijk voor wat er in Groningen gebeurt ondank contracten of niet. Dit kabinet is er niet voor de burgers en het oplossen van alle problemen veroorzaakt door jaren CDA/VVD regeringen maar voor het verder verrijken van de rijken.
 • Johann Janssen

  4 maanden geleden
  @Andre Eggerding ik heb het niet over afspraken ik heb het over wanbeleid van een kabinet dat er nog niet zit. Ik weet niet of jij weet, dat rutte 3 de gaskraan dicht wilde doen.