Demissionair minister Wopke Hoekstra (l) (Financiën, CDA) met het koffertje met daarin de miljoenennota op het ministerie van Financiën.
Volledig scherm
Demissionair minister Wopke Hoekstra (l) (Financiën, CDA) met het koffertje met daarin de miljoenennota op het ministerie van Financiën. © ANP

Dit moet je weten van de plannen voor het komende jaar

Hoewel het demissionaire kabinet een begroting presenteert die niet veel beleid kent -in afwachting van het nieuwe kabinet- verandert er toch een en ander het komende jaar. De belangrijkste thema's op rij: 

11 reacties

 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  @Ceciel ik denk dat als je links de afgelopen 20 jaar zijn gang had laten gaan er geen enkel steunpakket was geweest, gewoon omdat het geld al uitgegeven was aan linkse hobby's.
 • Ceciel Buijser

  1 jaar geleden
  Beste @Carel, De puinhopen van rechts zijn van veel recenter datum dan de namen die je onder het 'links socialisme' schaart. Links heeft net zoveel met Mao en Pol Pot te maken als rechts met Hitler en Mussolini. Geen enkele extremiteit is goed. Daarom is de polarisatie nu op de flanken plaatsvindt, meer dan zorgwekkend. En @Marianne wil graag anarchie. Recht van de sterkste en zo. Beste Marianne: Trump is de grootste zakkenvuller en nestbevuiler van allemaal en gelijk heeft 'ie al helemaal niet.
 • Marianne de Meyer

  1 jaar geleden
  Prinsjesdag was dit jaar een bar slechte soap show. Het zal ook wel de laatste keer zijn geweest. Trump heeft gelijk. De wereld moet worden terug gegeven, aan het volk! De burgers nemen het over. Weg met alle wereld leiders en koningshuizen. Een totaal nieuwe start maken! Een nieuwe wereld, een betere wereld! Natuurlijk is dat mogelijk. Aan het volk om hier eens goed over na te denken! ,,Waar een wil is, is een weg,,. ,,Waar een weg is, daar ligt de toekomst,,.
 • Carel van ‘t Zand

  1 jaar geleden
  @ceciel, je hoort mij niet zeggen dat NL een gaaf land is. Jouw linkse partijen hebben afgelopen 20 jaar precies net zoveel bijgedragen aan het beleid als rechts. Lees eens wat goede literatuur over wat links socialisme (oa DDR, Mao, Pol Pot) heeft aangericht in de wereld, en nog doet… Het probleem in ons land zijn egocentrische beroepspolitici (zowel bij links als bij rechts te vinden) die nergens echt verstand van hebben. Met enorme fouten tot gevolg die we nu retour op ons bordje krijgen.
 • Joes Rolsteen

  1 jaar geleden
  En waar blijft de loonsverhoging voor alle zorgmedewerkers. Of is applaus weer genoeg voor ons. Extra geld voor onderwijs, zeker voor de migranten om vooral die kindjes les te kunnen geven. Electrisch rijden, waar zetten we al die laat palen dan neer en waar laten we straks al die vervuikende accu,s. Is daar al aan gedacht. Ben wel bij dat Max en Willem lionsverhiging krijgen. Dat is echt wel nodig.