Acht nieuwe ministers uit het kabinet Rutte IV. Vanaf linksboven met de klok mee: Karien van Gennip, Wopke Hoekstra, Hugo de Jonge, Carola Schouten, Franc Weerwind, Hanke Bruins Slot, Dilan Yesilgöz en Kajsa Ollongren.
Volledig scherm
Acht nieuwe ministers uit het kabinet Rutte IV. Vanaf linksboven met de klok mee: Karien van Gennip, Wopke Hoekstra, Hugo de Jonge, Carola Schouten, Franc Weerwind, Hanke Bruins Slot, Dilan Yesilgöz en Kajsa Ollongren. © ANP en HH

Dit zijn de nieuwe bewindslieden in het kabinet-Rutte IV

Formateur Mark Rutte heeft zijn nieuwe kabinet rond. CDA-leider Wopke Hoekstra wordt de nieuwe minister voor Buitenlandse Zaken. Ook Hugo de Jonge keert terug in het nieuwe kabinet, als minister voor Volkshuisvesting. Karien van Gennip en Hanke Bruins Slot worden namens de christendemocraten de ministers van Sociale Zaken en Binnenlandse Zaken.

47 reacties

 • Johann Janssen

  5 maanden geleden
  @Mattie Veld Alle zuurpruimen hebben de jaarwisseling ook weer overleefd zegt de pr functionares van het nieuwe kabinet. hoe zou het toch komen, dat er nu al zo'n weerstand is tegen rutte 4. Over een half jaar weten wij meer.
 • Johann Janssen

  5 maanden geleden
  @Wilhelmus Liebrand en dat zegt een vvd/d66 fan.
 • Ceciel Buijser

  5 maanden geleden
  Hier hebben we voor gekozen, mensen. Niet zo huilen.
 • Elroy Putman

  5 maanden geleden
  Je zou maar gedupeerd zijn in de "toeslagenaffaire". Dan is dit toch wel een klap in t gezicht.
 • Wilhelmus Liebrand

  5 maanden geleden
  Blij dat er nog Idialisten zijn die voor een habbekrats de kar willen trekken voor alle zielige betweters en azijnpissers die deze ongelooflijk rijke samenleving herbergt. Veel succes de komende 4 jaar en niet teveel luisteren naar die brullende stuurlui aan de wal.