Een impressie van de nieuwe defensieradar die volgens Defensie in Herwijnen moet verrijzen.
Volledig scherm
Een impressie van de nieuwe defensieradar die volgens Defensie in Herwijnen moet verrijzen. © Rijksvastgoedbedrijf/Thales Nederland

Dodelijke spierziekte ALS slaat vier keer vaker toe in Herwijnen, onduidelijk of radar rol speelt

Inwoners van Herwijnen krijgen vergeleken met inwoners van andere plaatsen vaker de dodelijke spierziekte ALS. Maar volgens de GGD is niet te zeggen of radarstraling daar één van de oorzaken van is. Herwijnen verzet zich tegen de komst van een radartoren van Defensie. In het dorp staat al een KNMI-radar en stond een luchtverkeersradar.

  1. Paula Schot uit Zierikzee eerste vrouw als wethouder voor de SGP
    PREMIUM

    Paula Schot uit Zierikzee eerste vrouw als wethouder voor de SGP

    Onder de ambtenaren van Schouwen-Duiveland in Zeeland circuleerde een poule met namen. Wie zou de nieuwe wethouder worden voor de SGP? Een enkeling waagde de link te leggen naar Paula Schot (27); geboren en getogen in Zierikzee, in 2018 (zonder resultaat) lijsttrekker voor de staatkundig gereformeerden in Amsterdam. Maar die gok werd intern direct als kansloos bestempeld. Toch ziet de fractie in haar de ideale opvolger van Cees van den Bos, die als burgemeester naar Urk vertrok. Daarmee is Schot de eerste vrouw in het 102-jarige bestaan van de partij die toetreedt tot een dagelijks gemeentebestuur.