Webbestellingen zijn razend populair, maar ChristenUnie pleit voor een pakketjestax.
Volledig scherm
Webbestellingen zijn razend populair, maar ChristenUnie pleit voor een pakketjestax. © ANP / Peter Hilz

Einde aan de ‘bezorggekte’: ChristenUnie wil belasting op pakjes

Er moet een belasting komen op pakketjes die mensen bestellen bij webshops, zodat het aantal ‘vervuilende ritjes’ wordt teruggedrongen en er een einde komt aan de ‘bezorggekte’. Althans, dat vindt de ChristenUnie die wil dat het kabinet dit idee gaat onderzoeken.

55 reacties

 • Maurice Verhoeven

  2 maanden geleden
  Te banaal voor woorden! Of 1 DHL busje rijdt rond, met pakketjes, of 300 mensen gaan ECHT niet op de fiets naar de stad, maar pakken de auto... Reken maar uit, Is toch veel milieuvriendelijker om online te bestellen dan dat iedereen weer massaal naar de stad gaat? Qua uitstoot. Wat is dat voor een pannenkoek!?
 • jochem sloten

  2 maanden geleden
  als of we al niet genoeg blasting betalen in dit belastinparadijs en dan komt er nog zo`n partij aan om ons als gewone burgers in deze situatie waar we al in zitten door dit kabinet om nog meer belasting te gan betalen als die partij dat wilt dan betalen ze toch zelf lekker die belasting als zij dat zo graag willen maar ik weer zeker dat hier niemand op zit te wachten ook gewoon wegstemmen die partij deze is net erg als de vvd etc noem maar op.
 • Magda Rijk

  2 maanden geleden
  Ja, dat kan anders. Het moet minderen. Temeer daar grote bedrijven producten ook zonder verzendkosten toesturen.
 • D. Bakker

  2 maanden geleden
  Laatst kregen we op het werk een pallet van Apple binnen. Er zaten 17 lege doosjes en 1 doosje met product op. Dat kost pas veel.
 • richard Tass

  2 maanden geleden
  Ik woon nu in Engeland en daar hebben ze bij grote supermarkten pakketjes afhaal kluisjes ze sturen je een code op je mobiel en als je tijd heb pak je het op tik de code in en open is het kluisje dan hoef er niet zo veel gereden worden in woon gebieden. Ik weet niet of dat ook al is in Nederland zo niet waarom.