Door de stijgende gasprijzen draaien veel mensen de kachel lager.
Volledig scherm
Door de stijgende gasprijzen draaien veel mensen de kachel lager. © Jeffrey Groeneweg

Energierekening bij gemiddeld gebruik wordt maximaal 241 euro, komende maand al vergoeding

PrijsplafondEen huishouden dat een gemiddelde hoeveelheid gas en elektriciteit verbruikt, is straks zo'n 241 euro per maand kwijt. Het kabinet trekt extra geld uit om de hoge energierekening van burgers te dempen. In november en december gaat de rekening met een vast bedrag van 190 euro omlaag. Daarnaast wil het kabinet iets doen voor bedrijven die kampen met sterk gestegen energiekosten.

17 reacties

 • S. Van der Horst

  2 maanden geleden
  Dit jaar nog nooit zo'n lage rekening gehad. En nu ook nog €380,- Ik ben al een vakantie aan het boeken..
 • J.L. Gaertner Duineveld

  2 maanden geleden
  Jan Schamp, warmteverlies via de kap van een huis is gemiddeld 30%. Naisoleren met pirplaten lijkt mij allezins zinvol. Dat kunt u zelf doen en dat kost geen 20.000 euro. U heeft zich laten adviseren door een oplichter. Als uw ondergrond droog is en uw fundering solide,kunt u beetje bij beetje een kruipruimte zelf uitgraven en uw vloer isoleren. Is wel werk,maar het eerste verdiend,lijkt mij.
 • Ernie Beuker

  2 maanden geleden
  Ik heb tot eind januari een vast contract. Als ik in november en december iets over hebt van die 190 die iedereen krijgt, waar gaat dat dan naar toe?
 • Jan Schamp

  2 maanden geleden
  Els Weber wij hebben een vrijstaand huis van 1938 zonder kruipruimte waardoor de vloer isoleren niet mogelijk is, een smalle spouw die we hebben laten isoleren, thermopane en rolluiken wij verwarmen alleen beneden met gaskachels alleen de ruimte waar we op dat moment zitten overdag de keuken s'avonds de kamer, toch verbruiken we nog 1800 m3 gas per jaar. De kap isoleren kost minimaal € 20.0000 wat waarschijnlijk weinig effect heeft omdat op de slaapkamers en zolder geen verwarming zit.
 • Lylian Buurman

  2 maanden geleden
  Begin vorig jaar vast 5 jarig contract afgesloten,maar krijg nu zoveel extra geld dat ik me er bijna voor schaam.