Eurocommissaris Margaritis Schinas coördineert asiel en migratie vanuit de Europese Commissie.
Volledig scherm
PREMIUM
Eurocommissaris Margaritis Schinas coördineert asiel en migratie vanuit de Europese Commissie. © Frank Jansen

Eurocommissaris asiel en migratie: ‘Nederland moet niet klagen over arbeidsmigratie’

interviewNederland moet niet klagen over arbeidsmigratie, vindt vicevoorzitter Margaritis Schinas van de Europese Commissie. Dat zegt hij in een interview met deze site. Hij is zich ‘erg bewust’ van het woningtekort in Nederland, maar vraagt om begrip bij de opvang van asielzoekers. ,,Elk land heeft een ander probleem.’’

3 reacties

 • petra damme

  2 maanden geleden
  Nog meer luisteren naar Europa. Zorg dat hier alles op de rit komt.
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  @Arie, die man is een Griek. Dan zie ik meteen de overvolle kampen in Moria voor me, waar veel te veel vluchtelingen in ellendige omstandigheden moesten verblijven omdat de andere Europese landen hun eigen afspraken niet nakwamen. Me dunkt dat hij wel weet waar hij het over heeft.
 • Arie van Doorn

  2 maanden geleden
  Hij kan mooi praten vanaf een afstand,en meneer zal zelf wel nooit met de situatie te maken krijgen,zoals inwoners van Ter Apel en andere opvanggemeenten Zoals zo vaak word er vanaf papier geregeert vanuit Brussel.Als het dan toch vanaf het papier moet pak dan de cijfers er bij en je ziet dat er in Nederland al 420 mensen per vierkante kilometer wonen,en trek dan daar je conclusie uit dat het hier al overvol is.