Wopke Hoekstra weet als CDA-onderhandelaar in de formatie en als minister dat de economie 'als een tierelier' draait, maar hoeveel financiële armslag geeft dat het volgende kabinet?
Volledig scherm
PREMIUM
Wopke Hoekstra weet als CDA-onderhandelaar in de formatie en als minister dat de economie 'als een tierelier' draait, maar hoeveel financiële armslag geeft dat het volgende kabinet? © ANP

Experts raden nieuw kabinet geldbuffer aan: ‘Weten niet waar volgende crisis vandaan gaat komen’

FormatieIn de formatie wordt momenteel over geld gesproken: de portemonnee van een volgend kabinet is goed gevuld. Maar er zijn grenzen, waarschuwen kabinetsadviseurs.

  1. Onderwijsminister sluit smartphoneverbod in de klas niet langer uit

    Onderwijs­mi­nis­ter sluit smartphone­ver­bod in de klas niet langer uit

    Onderwijsminister Dennis Wiersma sluit het niet meer helemaal uit dat er een verbod komt om smartphones te gebruiken in de klas. In november was Wiersma samen met een meerderheid van de Kamer tegen het voorstel van het CDA en de PVV. Dat was aan de leraren zelf, vond hij. Maar de minister hoort signalen dat het leraren amper lukt de smartphone eigenstandig uit de klas te weren. Hij wil daarom in gesprek met onder meer scholen en staat open voor een verbod als daar grote behoefte aan is.