Explosief memo Omtzigt is bom onder CDA én formatie

VideoCDA-Kamerlid Pieter Omtzigt vindt dat de partijtop hem heeft tegengewerkt in zijn poging om lijsttrekker te worden. In een intern memo haalt het stemmenkanon hard uit naar de lijsttrekkersverkiezing, partijfinanciën en de CDA-cultuur. De onthulling legt opnieuw een bom onder het CDA én de formatie.  

35 reacties

 • F Keuben

  1 dag geleden
  @Lisa visser Beste Pieter omzigt, ik heb geen medelijden met je. Als Politiker moet het lands belang voorop staan en niet het eigen belang.Tja Lisa, vervang de naam Omtzigt in Rutte (ja die die leidt aan grootheidswaanzin) en je maakt een punt M.b.t in het landsbelang?!?! (wat dat moge betekenen) Vervang die Wipke Hoekstra voor Dijsselbloem en die de Jonge voor dhr M Levi (beiden pvda ) misschien is dit "goed" voor het landsbelang?!?! CDA passeren, scheelt al gauw miljarden op de uitgaven VWS
 • Jan Nuvens

  2 dagen geleden
  Heb net getracht de 76 pagina's te lezen, maar los van inhoudelijkheid kan ik niet anders concluderen dat dhr Omtzigt slechte en onsamenhangende teksten schrijft en wel heel erg met zichzelf ingenomen is. Dat laatste geldt overigens denk ik voor vrijwel heel Den Haag, maar een helder verhaal neerzetten lijkt me een basiskwalificatie voor een politicus, en daaraan voldoet hij absoluut niet, al zijn goede intenties ten spijt.
 • Rino Rijder

  2 dagen geleden
  Burned out thuis zitten en dan zo'n memo van 76 pagina's schrijven over je partij waar je het al sinds 2012 niet mee eens bent. Een memo dat toevallig uitlekt. Ik keur de kennelijke uitspraken van zijn partijgenoten niet goed, maar begin ze wel te begrijpen.
 • Mattie Veld

  2 dagen geleden
  Er zal vast wel iets aan de hand zijn, maar ik vraag me wel af hoe je een memo van 76 pagina's kunt schrijven terwijl je ziek thuis zit met een bun out. Hij doet nu eigenlijk hetzelfde als waarvan hij anderen beschuldigt, dus hoe betrouwbaar is het.
 • Mario Reuvers

  2 dagen geleden
  denk eens over het volgende na, misschien is Omtzigt niet labiel maar is het de partij, genaamd het CDA, dat labiel is. Een mens die op sterven na dood is is namelijk ook labiel. En een onstabiele partij zoals het CDA, zoals nu zeker het geval is, zou nooit aan een regering mogen deelnemen. Aan de informateur de taak om het landsbelang te beschermen.