Formatie maakt tussenstap: Rutte en Kaag gaan samen eerste aanzet tot regeerakkoord schrijven

VIDEODe door informateur Mariëtte Hamer gehoopte doorbraak in de formatie is er maandag niet gekomen. In plaats daarvan komt er waarschijnlijk een tussenstap, waarbij Mark Rutte en Sigrid Kaag samen een basisstuk gaan schrijven. Als dat over een aantal weken af is, kunnen andere partijen intekenen om verder te onderhandelen. 

3 reacties

 • Johann Janssen

  1 maand geleden
  @Colijn van Aanris moreel besef daar heeft hij nog nooit van gehoord en jij wordt daarbij gesteund door de werkgeverspartij. die vrezen ervoor, dat de burgers daadwerkelijk de rekening gaat presenteren voor het jarenlange (wan)beleid dat er is gevoerd. iedereen weet, dat hij in de 10 jaar Rutte tijd alles hier heeft afgebroken en dat de grens rijken armen alleen maar is toegenomen.
 • Mattie Veld

  1 maand geleden
  Het was niet alleen Rutte die fouten heeft gemaakt , maar ook de hele 2e kamer.
 • Colijn van Aanris

  1 maand geleden
  Als Rutte nou gewoon het moreel besef had gehad om op te stappen na al zijn miskleunen, dan hadden we nu al een kabinet gehad. Maar goed, als ze niet tot overeenstemming komen, dan kunnen we uit arren moede weer naar de stembus als Omtzigt ondertussen terug is en zich heeft aangesloten bij een deugdelijke partij (of die zelf heeft opgericht)!
 1. Rutte door het stof om te snelle versoepelingen: ‘Een inschattingsfout, excuses daarvoor’
  VIDEO
  37

  Rutte door het stof om te snelle versoepe­lin­gen: ‘Een inschat­tings­fout, excuses daarvoor’

  Demissionair premier Mark Rutte gaat door het stof voor de persconferentie van afgelopen vrijdag, waarin de coronamaatregelen zijn aangescherpt. Toen wilde Rutte niet reflecteren op de koerswijziging van het kabinet. ,,Excuses’’, zegt Rutte nu. ,,Dat was geen goede persconferentie van ons.’’ Hij zegt dat het kabinet een ‘inschattingsfout’ heeft gemaakt door eind juni de meeste coronaregels te laten varen.