Sigrid Kaag (D66), Rob Jetten (D66) en Sophie Hermans (VVD) tijdens het debat over het eindverslag van informateur Johan Remkes over het formatieproces. Onder de formerende partijen circuleert een plan om miljarden te gaan lenen.
Volledig scherm
Sigrid Kaag (D66), Rob Jetten (D66) en Sophie Hermans (VVD) tijdens het debat over het eindverslag van informateur Johan Remkes over het formatieproces. Onder de formerende partijen circuleert een plan om miljarden te gaan lenen. © ANP

Formatie: VVD wil tientallen miljarden lenen, Kamer ziet nodeloos Sinterklaasspelletje

Als het aan de VVD ligt krijgt het nieuwe kabinet straks ‘tientallen’ miljarden te besteden, die we als land moeten gaan lenen, om ‘grote problemen’ op te lossen. Maar in de Tweede Kamer is nog weinig enthousiasme over het plan om ‘voor Sinterklaas te gaan spelen’.

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  3

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Kaag: formatie ‘wordt niet makkelijk’, informateur Koolmees keert niet terug in volgend kabinet

  Kaag: formatie ‘wordt niet makkelijk’, informa­teur Koolmees keert niet terug in volgend kabinet

  D66-leider Sigrid Kaag zegt dat de onderhandelingen over een nieuw kabinet met VVD, D66, CDA en ChristenUnie ‘niet makkelijk worden’. ,,En het is ook niet zeker of het lukt’’, voegde ze eraan toe in een debat over de formatie. Kaag kondigde aan dat D66-minister Wouter Koolmees niet terugkeert in een volgend kabinet. Hij wordt informateur - naast VVD’er Remkes - en legt daarom zijn taken neer als minister van Sociale Zaken.