De Duitse bondskanselier Olaf Scholz, premier Mark Rutte en de Franse president Emmanuel Macron.
Volledig scherm
De Duitse bondskanselier Olaf Scholz, premier Mark Rutte en de Franse president Emmanuel Macron. © ANP / EPA

Gasprijsplafond weer dichterbij, Nederland wil ‘pragmatische, geen ideologische benadering’

Een algeheel gasprijsplafond op al het importgas in Europa is weer een stap dichterbij, nu de steun onder lidstaten is opgelopen tot 23 à 24. België, een van de voorstanders van het eerste uur, hoopt de komende twee weken de laatste twijfelaars over de streep te trekken.

1 reactie

  • J.L. Gaertner Duineveld

    2 maanden geleden
    Hoe sneller we overstappen op waterstofgas,hoe beter. Verder hoop ik dat met de energiehulp ook de chronisch zieken en uitwonende studenten een steuntje in de rug mogen hebben. En alle mensen douchen maar wat korter hoor. Nat maken ,insoppen, afspoelen,kraan uit. En,niet de waterkoker helemaal vullen als je maar 1 kopje neemt. Of/ en gebruik een thermoskan.
  1. Premier Rutte ‘echt onder de indruk’ van Britse collega Truss na ‘fantastische ontmoeting’

    Premier Rutte ‘echt onder de indruk’ van Britse collega Truss na ‘fantasti­sche ontmoeting’

    Premier Mark Rutte heeft een ‘fantastische’ ontmoeting met de nieuwe Britse premier Liz Truss gehad in Praag. ,,Ik ben echt onder de indruk’’, zei hij na afloop van de eerste top met de 44 leiders van bijna heel Europa. In de marge van die bijeenkomst spraken ze met elkaar onder meer over nauwere samenwerking op de Noordzee, over migratie en over voortzetting van hun inspanningen om Oekraïne te steunen.