Onderwijsministers Ingrid van Engelshoven en Arie Slob debatteerden woensdag en donderdag in de Tweede Kamer over de onderwijsbegroting.
Volledig scherm
Onderwijsministers Ingrid van Engelshoven en Arie Slob debatteerden woensdag en donderdag in de Tweede Kamer over de onderwijsbegroting. © ANP/Sem van der Wal

Geen Kamermeerderheid in zicht voor motie die leraren in de toekomst extra geld belooft

De motie waarmee regeringspartij D66 en oppositiepartij GroenLinks de Tweede Kamer wil laten beloven wel in de volgende kabinetsperiode structureel extra geld in onderwijs te steken, kan waarschijnlijk niet rekenen op een meerderheid. VVD en CDA wezen de motie al af en andere oppositiepartijen vinden een belofte voor de toekomst ‘niet genoeg’.

  1. Verbijstering bij politiebonden en boa's: 'Mondkapjesplicht valt niet te handhaven’

    Verbijste­ring bij politiebon­den en boa's: 'Mondkapjes­plicht valt niet te handhaven’

    Bij politieagenten en boa’s heerst grote twijfel of de door het kabinet aangekondigde mondkapjesplicht in publieke ruimtes wel te handhaven is. Politiebond ACP en BOA ACP stellen dat de slepende discussie omtrent het nut van de mondkapjes meer kwaad dan goed doet. Bestuursrechtadvocaat Remko Wijling vraagt zich af of de onderbouwing van zo’n wettelijke verplichting stand blijft houden. ,,Er is zoveel verdeeldheid in Nederland dat de medische noodzaak moeilijk is aan te tonen”, stelt hij.