Liliane Ploumen (midden), Jesse Klaver (links) en Mark Rutte.
Volledig scherm
PREMIUM
Liliane Ploumen (midden), Jesse Klaver (links) en Mark Rutte. © EPA

Gemor bij PvdA en GroenLinks over mogelijke kabinetsdeelname: ‘Lilianne, doe het niet!’

PvdA en GroenLinks houden de deur open naar kabinetsdeelname met de VVD van Mark Rutte. Maar in de achterban van de linkse partijen klinkt nu al gemor: ,,Rutte staat voor de verkeerde cultuur.’’

6 reacties

 • J.M. Horst

  2 jaar geleden
  Feit is dat de VVD de grootste partij is en dat de PVV (Islam verbieden) en FvD (corona ontkenning) zulke extreme standpunten t.o.v. de andere partijen innemen dat er met deze partijen niet samengewerkt kan worden. Dat was voor de verkiezingen al bekend en dus konden kiezers weten dat een stem op deze partijen niet bijdraagt bij de vorming van een nieuwe regering.
 • Henrie Assinck

  2 jaar geleden
  Wel typisch dat Groot Wassink van GL zo stellig verklaart dat een coalitie niet in meerderheid zou moeten bestaan uit de "winnaars" van de verkiezing. Oftewel: niet de kiezer bepaalt door te stemmen hoe de regering eruit ziet (meer stemmen = grotere partij = regeringsdeelname) - dat bepalen de partijen onderling in de achterkamer zelf wel! Gek he?, dat burgers zo langzamerhand het geloof en vertrouwen in die regering verliest... Tja, héél vreemd.
 • Jan Nuvens

  2 jaar geleden
  Blijft bijzonder, de kamer roept van de hoogste toren dat het kabinet niets van de kamerleden mag vinden, maar de kamerleden hangen zelf alles wat mis gaat aan de persoon Rutte op. Enige zelfreflectie lijkt me op zijn plaats. Los van dit soort discussies, hou eens op met navelstaren in jullie bubbel en ga Nederland regeren, dat is waarvoor je bent gekozen.
 • R Pouwelsen

  2 jaar geleden
  Groenlinks of gelijkaardig maakt niks uit, alles wordt duurder. Wegenbelasting, voeding, zorg, opleiding, belasting op eigendom, huur, etc. Mooie woorden, gladde praters en uiteindelijk....middenklassen verdwijnt, groot wordt groter door bonussen en regelingen. Beetje depressief bericht, misschien door corona.....alles komt nu toch door corona....langere wachttijden zelfs aan de telefoon, hogere benzine prijzen. Ik stop ff, wordt er zelf depri van.
 • Henri van Dalen

  2 jaar geleden
  Bij regeringsdeelname zakt de PvdA als een ploumpudding in elkaar.