Grote CDA-giften via omweg naar de partij

VIDEOHet CDA heeft flinke sommen geld in aanloop naar de verkiezingen via omwegen binnengekregen. Omdat de donaties bij de ‘neveninstellingen’ van het CDA gestort werden, bleven ze buiten de campagneoverzichten van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Dat is niet illegaal, maar het roept wel vragen op. 

9 reacties

 • Pim Willemsen

  1 maand geleden
  Als je niks te verbergen hebt, hoef je toch geen vreemde kapriolen uit te halen met geldstromen? “Maar alles volgens de wet.” Er zijn ook andere ijkpunten, dan alleen de wet, denk even aan wat mensen er nu van denken, van dit gekuip en gekonkel...
 • van Tongeren

  1 maand geleden
  Pieter Omtzigt heeft zich o.a. ziek gemeld omdat hij zich niet meer veilig voelde binnen zijn eigen partij. Nu hij zijn lidmaatschap van het CDA heeft opgezegd gaan alle remmen los. De partijtop doet er nu alles aan om hem volledig kapot te maken, op een heel vileine wijze. Dat zal ze vast wel gaan lukken maar wat blijft er dan nog over van die kernwaarden van het CDA? De Christelijke naastenliefde is blijkbaar niet van toepassing op iemand die kritisch is op het CDA en "het eigen nest bevuilt".
 • Hennie Piek

  1 maand geleden
  Dergelijke financiële foefjes moet de gewone man eens doen. Regelmatig je kinderen financieel ondersteunen met €1000,- per maand. Nou dan zijn de rapen gaar. Politieke partijen mogen dat. Zij hebben zelf die regels bedacht en gelden niet voor hun.
 • Robin Mulder

  1 maand geleden
  Het is niet illegaal maar wel in strijd met de strekking van de wet.Maar dat is voor politici geen probleem.
 • Chris Toorop

  1 maand geleden
  Hoe meer er boven tafel komt, des te meer gaat het stinken. Uiteraard is de CDA daar niet de enige in, lijkt me dat de meeste partijen daar wel iets van hebben. "We houden ons aan de regels die vastliggen in de wet, er wordt niks gekocht of veranderd.” Logisch, want wie bedenkt die regels ? Ja, precies. En als de regels ons niet bevallen, dan passen we die toch gewoon aan? Of die desbetreffende regels wel deugen, is dan niet van belang. We voldoen eraan. Hoe krom ze ook zijn.