Hamer in eindverslag: VVD en D66 zijn aan zet, ‘heel goed plan’ volgens Rutte

VIDEOVVD en D66 zijn aan zet om de formatie vlot te trekken, uiterlijk half augustus zou er echt inhoudelijk onderhandeld moeten worden door partijen. Dat schrijft informateur Mariëtte Hamer in haar eindverslag over haar verkenning.

9 reacties

 • Johann Janssen

  1 jaar geleden
  @Mattie Veld klopt de mensen hebben gekozen alleen ze hebben zich misrekend in een persoon en dan weet je genoeg. echter dit soort praktijken zouden niet nodig mogen zijn. het draait helaas maar om 1 persoon en die heeft het nog steeds niet door, dat hij nog langer is gewenst.
 • G.B.A.W. Keijzers

  1 jaar geleden
  @Mattie, jij begrijpt nog steeds niet dat dit niets met kiezen en democratie te maken heeft. Waarom denk jij dat de VVD zoveel stemmen heeft gekregen en waarom D66 tweede is geworden? Ga daar maar eens over nadenken.
 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  Wat een zure reacties hier weer, ik dacht dat het volk gekozen had. Dat die andere partijen niet hebben gewonnen, hebben ze volgens mij helemaal aan zichzelf te danken. En Sylvia, lachen is gezond, dat is altijd beter dan door het leven gaan als een zuurpruim.
 • G.B.A.W. Keijzers

  1 jaar geleden
  Dit is allemaal tactiek en alles is al lang bedisseld. Natuurlijk moet het lijken dat het allemaal moeilijk is en dat het wat langer gaat duren. En Rutte blijft maar lachen, want hij weet nu al dat ie uiteindelijk zijn zin zal krijgen.
 • Han Hilkes

  1 jaar geleden
  Moest er niet, gelet op de vele problemen die er spelen in Nederland, snel een nieuw kabinet komen? Ik ben geen helderziende, maar dat gaat volgens mij niet lukken. Want Jantje wil niet samen regeren met Marietje. Jantje wil wel samen regeren met Truusje, maar dat willen Keesje en Pietje niet, enz. enz. Volgens mij is daar een woord voor.............democratie.