De Engelse regering neemt maatregelen om Britten minder ongezond te laten eten. Dat doen ze omdat overgewicht het risico om aan corona te overlijden vergroot.
Volledig scherm
PREMIUM
De Engelse regering neemt maatregelen om Britten minder ongezond te laten eten. Dat doen ze omdat overgewicht het risico om aan corona te overlijden vergroot. © ANP XTRA

‘Het is schrikbarend hoeveel mensen met overgewicht ernstig ziek worden door corona’

In de strijd tegen corona moet het probleem van overgewicht veel harder worden aangepakt. Dat zeggen Nederlandse medici en politici. De Britse premier Boris Johnson geeft het goede voorbeeld.

 1. Experts: ‘Tweede lockdown bij volgende coronagolf gaan mensen niet accepteren’
  Play
  PREMIUM

  Experts: ‘Tweede lockdown bij volgende coronagolf gaan mensen niet accepteren’

  Nu het leven weer op gang komt, is het tijd voor een terugblik op drie historische coronamaanden. Is de crisis goed aangepakt, werd de economie niet onnodig hard geraakt en vooral: hoe moet het nu verder? Op uitnodiging van BN DeStem gingen deze week een longarts, een ondernemer en een socioloog uit de regio met elkaar in discussie over zeven coronastellingen. Waarbij soms verrassende suggesties op tafel kwamen. Moeten bezoekers van cafés en disco’s voortaan eerst op de weegschaal?
 1. Tinie (101) krijgt eerste coronaprik in verpleeghuis in Bennekom
  Play

  Tinie (101) krijgt eerste coronaprik in verpleeg­huis in Bennekom

 2. Charlotte strijdt jaar na sit-in nog voor mentale gezondheid: 'Hele land in mentale crisis'
  Play

  Charlotte strijdt jaar na sit-in nog voor mentale gezondheid: 'Hele land in mentale crisis'